Cetatea Râşnov, în topul celor mai frumoase castele „de zăpadă” din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Rasnov, în opul castelelor de gheaţă ale lumii Foto: cntraveler. com
Cetatea Rasnov, în opul castelelor de gheaţă ale lumii Foto: cntraveler. com

Revista de specialitate Traveler şi-a anunţat câştigătorii în topul celor mai frumoase castele "de zăpadă" din lume. Printre acestea figurează şi un monument din România.

Din România, reprezentanţii cntraveler.com. au plasat, la loc de cinste, Cetatea Râşnov. 

Cetatea Râşnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul oraşuluiRâşnov din judeţul Braşov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificaţiei din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul sec. al XIII-lea.

Cetatea Râşnov controla prin poziţia sa strategică accesul în Transilvania dinspre Valea Râşnoavei. Dată fiind importanţa trecătorilor montane spre teritoriile sud-carpatice, drumul Branului a fost supravegheat militar şi după alungarea cavalerilor teutoni, regalitatea maghiară încredinţând fortificaţia de la Râşnov cavalerilor ordinului Sfintei Cruci.

Aceştia au fost subordonaţi fie comitelui secuilor, fie voievodului Transilvaniei. Până la mutarea vămii de la Rucăr la Bran şi construirea cetăţii Bran pentru protejarea vămii regale la sfârşitul secolului al XIV-lea, cetatea Râşnov era prima fortificaţie lângă drumul Branului, după intrarea în Transilvania.

În anul 1427 împăratul Sigismund de Luxemburg a vizitat cetatea Râşnov, pe care a trecut-o în administrarea comunităţii locale, căreia i-a acordat rangul de târg

CITEŞTE ŞI: Zece lucruri mai puţin cunoscute despre Cetatea Râşnov

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite