Ceremonial militar, depunere de coroane, defilare cu torţe, de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura, în parteneriat cu Garnizoana Braşov, vă invită marţi, 1 Decembrie 2015, să sărbătorim  Ziua Naţională a României.

„Invit cu această ocazie pe toţi braşovenii şi turiştii aflaţi în Braşov să participe la activităţile prilejuite de sărbătorirea a 97 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”, spune prefectul Mihai Mohaci.

Evenimentele sunt programate să înceapă de la ora 10.00, pe Bulevardul Eroilor, în zona Modarom. Va fi un ceremonial militar şi religios, cu defilare a plutoanelor de militari şi tehnică de luptă, survolare a aeronavelor deasupra zonei de desfăşurare a paradei militare. La parada militară vor lua parte 19 plutoane de militari şi 38 de mijloace tehnice, asigurate de Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Burebista” şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “ Ţara Bârsei”.

Între orele 10.00 – 12.00, pe aleea pietonală dintre Parcul Nicolae Titulescu şi Bulevardul Eroilor, va fi expusă tehnică militară, armament şi echipamente specifice de către unităţile Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afecerilor Interne.

La ora 12.00, în Piaţa Unirii, va avea loc o depunere de coroane din partea Asociatiei Şcheii Brasovului şi Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi. Protopopul Ortodox al Braşovului, Dănuţ Benga, împreună cu un sobor de preoţi va săvârşi o slujbă de Te Deum, va cânta fanfara Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”, iar evenimentul se va încheia cu un scurt spectacol folcloric, organizat de Asociaţia Junilor.

Unul dintre cele mai spectaculoase momente va avea loc de la ora 18.00. Este vorba despre retragerea cu torţe pe traseul: Biserica Neagră – Strada Mureşenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”. Detaşamentul de onoare va fi format din 77 de militari.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite