Cât ne costă să-l închiriem pe Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moş Crăciun vine oriunde este dorit Foto. Stelian Grăjdan
Moş Crăciun vine oriunde este dorit Foto. Stelian Grăjdan

Pentru ca micuţii să-l vadă pe Moşul în carne şi oase, părinţii trebuie să scoată din buzunar sume cuprinse între 100 şi 150 de lei, iar dacă moşul vine la grădiniţă, în şcoli sau fime preţul creşte cu circa 50 de lei.

Au rămas mai puţin de două săptămâni până la venirea Crăciunului, iar sărbătoarea nu are niciun farmec fără prezenţa lui Moş Crăciun. Acesta îi va intreba pe cei mici daca au fost cuminţi, îi va pune să spună poezii şi să promită că anul viitor vor fi şi mai cuminţi. Aşa că firmele de organizări de evenimente au venit cu tot felul de oferte tentante în sprijinul părinţilor, dar şi al şcolilor, grădiniţelor şi firmelor care organizează petreceri pentru copiii angajaţilor.

„Pentru firme, serbări la şcoli sau grădiniţe, închirierea lui Moş Crăciun costă în jur de 150 de lei, iar dacă el vine acasă, în seara de ajun, preţul este de 90-100 de lei. Moşul va sta între 15 şi 30 de minute", a spus Cristian Valentin, Moş Crăciun. Pentru ca întâlnirea cu acesta să cât mai reuşită, el trebuie să deţină cât mai multe informaţii despre cei mici. „Părinţii trebuie să completeze un formular, în care să precizeze dacă micuţii au fost sau nu cuminţi ori ce cântecel le vor cânta Moşului. Programările se fac înainte cu o săptămână", a mai spus Cristian Valentin. 

Moş Crăciun vine şi la cei mari

Preţurile pentru serbări este stabilit în funcţie de momentul în care îşi face apariţia Moş Crăciun şi sunt cuprinse între 100 şi 200 de lei. „Dacă Moşul vine de la începutul serbării, preţul este de 200 de lei, iar dacă soseşte pe la jumătatea evenimentului, costă 100 de lei. Noi cerem prin e-mail numele copiilor şi ce cântecele au pregătit. La firme, preţul variază între 200 şi 400 de lei. Tariful este de 200 de lei dacă Moşul vine şi le dă cadouri copiilor angajaţilor şi 400 de lei pentru petreceri organizate în rândul adulţilor, unde Moşul întreţine toată atmosfera. Dacă el vine acasă, preţul este între 100 şi 200 de lei. Costă 100 de lei dacă este un singur copil, iar dacă sunt mai multe familii, cu mai mulţi copii, atunci preţul este de 200 de lei. Moşul stă în jur de 10-15 minute. Părinţii trebuie să completeze un formular cu 15 întrebări despre copil", a spus George Ruţă, reprezentantul unei firme de organizări evenimente.

Moş Crăciun poate fi închiriat şi de la Crucea Roşie, care va veni cu soţia lui. Costul de închiriere pentru familii este de 50 de lei, pentru grădiniţe 100 de lei, iar pentru firme 150 de lei. Ca în fiecare an, banii strânşi vor fi folosiţi în scop caritabil.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite