Cadou de 1 Iunie: loc nou de joacă şi tiroliană de 30 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au primit cu mult entuziasm locul de joaca FOTO Andrei Paul
Copiii au primit cu mult entuziasm locul de joaca FOTO Andrei Paul

Primarul George Scripcaru a inaugurat astăzi un loc de joacă în cartierul Triaj.Locul de joacă se află chiar vizavi de capătul de linie RAT şi este dotat cu patru leagăne, o învârtitoare cu ax, un complex de lemn (castel) cu două tobogane, patru leagăne şi groapă cu nisip.

Până la sfârşitul săptămânii viitoare, locul de joacă va fi completat cu câteva elemente pe arcuri, câteva mese de şah şi bănci cu spătar.
După ce procedurile de achiziţie de pe SEAP se vor debloca (în prezent, site-ul este blocat din cauza schimbării legislaţiei), vor fi achiziţionate şi montate şi câteva aparate de fitness în aer liber.

Cea mai lungă tiroliană dintr-un loc de joacă al Primăriei Braşov

Tot ieri, dar de data aceasta în Răcădău, în parcul Ursul, primăria a amenajat prima tiroliană dintr-un loc de joacă aparţinând municipalităţii, şi cea mai lungă dintr-un loc de joacă pentru copiii din Braşov.
Tiroliana pleacă de la patru metri înălţime şi are o lungime de 30 de metri
Ea a fost deja testată de sute de copii, însă printre primii norocoşi au fost cei din clasele a doua A şi B de la Şcoala Gimnazială nr 4. „Tiroliana este foarte apreciată de copii, le place foarte mult şi a devenit punctul de atracţie al parcului”, a spus învăţătoarea Maria Savin.
Totodată, în Parcul Ursu, pe lângă tiroliană, a mai fost montat un spalier hexagonal de căţărare şi au fost înlocuite leagănele.

A apărut şi o trambulină în Parcul Central

Primăria a mai montat în locurile de joacă din municipiu cinci spaliere hexagonale, două complexe din lemn cu patru turnuri, două cu trei turnuri şi alte 5 cu două turnuri. Printre noile echipamente montate se numără 50 de elemente pe arc cu figurină, cumpănă cu arc, balansoare şi tobogane.

„Anul acesta, Primăria a derulat o serie de lucrări de completare sau modernizare a unor locuri de joacă din municipiu, iar cu această ocazie, a fost adusă şi prima tiroliană de asemenea dimensiuni într-un parc public. Exista o tiroliană mai mică în parcul cu avioane din Centrul Civic şi am decis să amenajăm una nouă, având în vedere succesul celei deja existente. De asemenea, după ce o firmă a montat o trambulină în parcul din Ştefan cel Mare, am montat o astfel de trambulină şi în Parcul Central. În funcţie de succesul pe care îl vor avea aceste dotări în rândul copiilor, ne gândim să montăm şi în alte locuri de joacă astfel de dotări”, a precizat primarul George Scripcaru.

În Braşov există peste 240 de locuri de joacă amenajate de Municipalitate, inclusiv cele de la Grădiniţe.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite