Braşovul s-a transformat într-un oraş de poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Grăjdan
Stelian Grăjdan

Milioane de leduri şi beculeţe s-au aprins aseară în centrul Braşovului, transformând oraşul într-un tărâm magic.

A devenit deja o tradiţie ca, în seara de Sfântul Nicolae, Braşovul să îmbrace straie de sărbătoare. Mii de oameni şi-au dat întâlnire marţi seara la ora 17.00 în centrul oraşului pentru a număra împreună ultimele secunde rămase până la aprinderea iluminatului festiv. Copiii din corul Unison au făcut încălzirea cu câteva colinde, după care primarul George Scricaru şi Rebeca Neacşu, micuţa soprană care i-a reprezentat cu mândrie pe braşoveni la emisiunea „Românii au talent" şi la un concurs de muzică din Italia, au dat împreună startul sărbătorilor de iarnă, la Braşov.

Click pe poze pentru mai multe imagini

Foto: Stelian Grajdan

Într-o clipă, întreg centrul Braşovului, de la Modarom până în Livada Poştei şi până în Piaţa Unirii s-a transformat într-un oraş de poveste. Aproape 25 de kilometri de ghirlande împodobesc străzile Republicii, Mureşenilor, Constantin Brâncoveanu, Piaţa Unirii, Piaţa Sfatului şi Bulevardul Eoilor, până la Teatrul Dramatic. Primăria este scăldată într-o perdea luminoasă, iar strada Republicii este „păzită" de mai mulţi îngeraşi din leduri. „Este foarte frumos! La fel ca în fiecare an. Aşteptăm şi zăpada", a spus braşoveanca Ioana Mareş.

După ce beculeţele au fost aprinse, copiii din corul „Unison" i-au încântat pe spectatori cu un corcet de colinde şi cântece de iarnă. Miile de braşoveni care au venit în Piaţa Sfatului au cântat împreună cu corul „Jingle Bells", au aplaudat şi au dansat. „Este o atmosferă extraordinară. Chiar simţi că se apropie Crăciunul, mai ales ca de aici de la căsuţe vine un miros îmbietor de vin fiert cu scorţişoară. Îmi dau lacrimile!", a spus Cristina Muntean.

 Pe lângă aprinderea bradului, momentul cel mai aşteptat al serii a fost concertul susţinut de Direcţia V.

Anul acesta, bucuria spectatorilor a fost triplă. După aprinderea bradului din Piaţa Sfatului, a urmat şi aprinderea bradului din Piaţa Unirii. Pentru prima dată aici a fost împodobit un brad de Crăciun, după ce Piaţa Unirii a fost modificată radical anul acesta, devenind loc de promenadă. Pe lângă centrul oraşului, braşovenii pot admira acum şi Cetăţuia Braşovului care este frumos iluminată de refelctoare. Întreaga zonă din jurul Cetăţii  a fost reamenajată, astfel încât monumentul de pe Dealul Straja să iasă în evidenţă şi să se poată vedea cu uşurinţă din oraş.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite