Braşovul îmbracă straie de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, bradul din Piaţa Sfatului a avut peste 25 de metri înălţime. Foto: arhivă
Anul trecut, bradul din Piaţa Sfatului a avut peste 25 de metri înălţime. Foto: arhivă

Deşi bugetul pentru împodobirea oraşului este mai mic decât anul trecut, jocurile de lumini, ornamentele şi ghirlandele nu vor lipsi din centrul Braşovului.

În 25 noiembrie, bradul din Piaţa Sfatului va împodobi centrul vechi al oraşului. Cu o înălţime de peste 20 de metri, dar nu mai mult de 25, bradul va fi împodobit cu doi kilometri de beteală, 30.000 de beculeţe şi 150 de ornamente vor împodobi centrul oraşului.

Doar străzile din centru vor fi împodobite de Crăciun, în acest an. Bugetul alocat decorului de Crăciun este de 150.000 de lei, sub cel de anul trecut", a spus George Scripcaru, primarul Braşovului. Ornamentele nu vor fi, însă, cele de anul trecut, care au fost închiriate, ci altele noi, special pentru 2010.

În Piaţa Sfatului vor fi căsuţe, de unde vor putea fi cumpărate produse specifice sărbătorilor de iarnă. Şi în Poiana Braşov vor fi împodobite străzile, de la intrare, până la teleferic. Ca în fiecare iarnă, va fi organizat Winterland-ul.

Brad botezat după sponsori

Luminiţele vor fi aprinse în şase decembrie, de la ora 17.30. Bucuria va fi încununată de un concert de colinde al artistului Ştefan Hruşcă, care va veni în Piaţa Sfatului special pentru braşoveni.

Vom face evenimente în parteneriat, pe toată perioada lunii decembrie. Vor fi implicaţii elevii, studenţii şi alte ansambluri locale, pentru momentele artistice. Suntem în discuţii cu anumiţi parteneri care au propus ca bradul să se numească după ei, în schimbul sponsorizărilor", a mai spus Scripcaru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite