Braşov: Zona Stadionului Municipal, focar de infecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii îşi pot lua gândul că vor avea, în viitorul apropiat, cea mai modernă arenă din ţară. Fostul Stadion Municipal din cartierul Bartolomeu a fost demolat în totalitate, iar zona respectivă  a fost dată uitării, lucrările fiind stopate în urmă  cu nouă luni.

Dacă în urmă cu doi ani şi jumătate, proiectul noului Stadion Municipal de cinci stele era anunţat cu surle şi trâmbiţe, ideea a fost abandonată, iar zona unde trebuia amenajat complexul sportiv este într-o stare deplorabilă.

Proiectul a fost abandonat în totalitate, cel puţin pentru moment, din lipsa fondurilor. Iniţial, costurile ridicării noului stadion trebuiau acoperite în proporţii egale de Primăria Braşov şi de reprezentanţii clubului FC Braşov.

Însă, patronul echipei, Ioan Neculaie, nu a mai dat niciun ban, iar Primăria nu poate acoperi cheltuielile, astfel că lucrările au fost oprite", a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Rezultatele abandonării acestui proiect reprezintă un real pericol ecologic pentru locuitorii din cartierul Bartolomeu. Astfel, după ce vechiul stadion a fost demolat în totalitate în toamna anului trecut, întreaga operaţiune a fost stopată. În consecinţă, zona respectivă a devenit un adevărat şantier, fiind un focar de infecţie.

Pe lângă molozul lăsat acolo de cei care s-au ocupat de demolare, s-au format mormane de mizerie, iar mormolocii şi-au făcut loc în mlaştinile din zonă. Acesta este principalul motiv pentru care braşovenii din Bartolomeu se tem să-şi lase copiii să se joace afară, întrucât există toate şansele ca aceştia să se îmbolnăvească din cauza mizeriei din împrejurimi.

Chiar dacă în urmă cu patru-cinci ani Stadionul Muncipal era în paragină, măcar nu era atât de multă mizerie în zonă. În momentul de faţă au demolat fosta arenă, dar nu s-a mai făcut nimic aici şi trăim ca într-o groapă de gunoi. Din cauza mizeriei din împrejurimi, vara, aerul devine irespirabil în multe momente.

Nu mai poţi să ieşi la plimbare fiindcă stai tot timpul cu teama că te poţi îmbolnăvi. Nu ne mai putem lăsa copiii la joacă cu acest focar de infecţie care s-a format în jurul blocurilor", a povestit Tiberiu Ionescu, un braşovean care locuieşte în Bartolomeu.

Ne este foarte greu, întrucât vara nici nu mai putem lăsa ferestrele deschise deoarece mirosul este insuportabil câteodată. Din cauza acestor probleme, puţini braşoveni se mai mută în Bartolomeu, iar preţurile la locuinţe au scăzut şi ele", ne-a relatat şi Maria Vasilache.

Noul stadion, mort şi îngropat

Lucrările la noul Stadion Municipal au demarat în martie 2008, iar conform proiectului iniţial, arena trebuia să fie cea mai modernă din ţara noastră. Stadionul ar fi trebuit să aibă 25.000 de locuri acoperite, nocturnă, încălzire a gazonului, cabinete medicale, magazine şi parcare cu 4.000 de locuri. Conform planului iniţial, noua arenă de cinci stele trebuia finalizată în toamna acestui an.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite