Braşov: Rebeca Anton este campioană naţională la gimnastică ritmică GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rebeca Anton, campioană naţională la gimnastică ritmică, Foto: arhivă CSU Braşov
Rebeca Anton, campioană naţională la gimnastică ritmică, Foto: arhivă CSU Braşov

Chiar dacă are numai şapte ani, micuţa gimnastă „luptă" să fie mereu pe locul I. Recent a primit titlul de campioană naţională la gimnastică ritmică, la categria 6-8 ani.

Fire ambiţioasă şi sârguincioasă, Rebeca a reuşit să păşească de mai multe ori pe podiumurile concursurilor de gimnastică ritmică, organizate în ţară. Chiar dacă face gimnastică doar de un an, fetiţa a dovedit că este un adevărat talent.

image

„Vinovaţi" pentru succesul ei sunt părinţii, care au vrut ca fata lor flexibilă să-şi consume energia, dar şi antrenoarele ei, Simona Banciu, State Alina şi Carla Stoica. Aşa a ajuns micuţa la CSU Braşov şi a început „să guste" din sportul graţios, care se practică la Şcoala Generală Nr. 25. „Îmi place tare mult gimastica. Prefer să mă antrenez decât să stau în faţa blocului", a spus sportiva.

brasov, gimnastica ritmica brasov, sportive brasov, gimnaste brasov, CSU brasov, campioane nationale brasov

Prima competiţie, prima medalie

A promovat rapid în grupa de gimnaste profesioniste din cadrul CSU Braşov, iar în scurt timp au venit şi primele competiţii. Anul trecut, Rebeca a participat la primul concurs de gimnastică ritmică. Acesta s-a desfăşurat la Chişinău, iar din 30 de gimnaste participante, micuţa Rebeca s-a clasat pe locul I, la categoria „Mica gimnastă". La scurt timp au urmat şi concursurile la care a participat cu ansamblul, în cadrul cărora, alături de celelalte patru colege, a urcat mereu pe podium.

image

Tânăra gimnastă munceşte foarte mult, iar efortul ei este răsplătit prin rezultate remarcabile pentru Braşov. Mişcările graţioase ale micuţei gimaste au fost remarcate la concursurile de gimnastică ritmică de la Bistriţa, Baia Mare, Ploieşti, unde a obţinut locul I, şi la Arad, unde s-a clasat pe locul II. „Nu-mi place când ajung pe locul II. Mereu aş vrea să fiu cea mai bună. Chiar mă oftic atunci când alte fete sunt premiate în locul meu", a mărturisit Rebeca.

Braşovul are campioane naţionale la gimnastică ritmică, Foto: arhivă CSU Braşov

Strălucitoare în faţa juriului

Recent, micuţa gimnastă s-a întors de la Campionatul Naţional de Gimnastică Ritmică pentru Copii, desfăşurat la Ploieşti, unde a primit titlul de campioană naţională la gimnastică ritmică, la categoria 6-8 ani. „Mă antrenez de patru ori pe săptămână, iar pe perioada vacanţei venim la sală zilnic. Vreau să fiu cea mai bună", a mai spus fetiţa.

image

Rebeca Anton visează să reprezinte România la campionatele mondiale de gimnastică ritmică. Modelul ei este Daria Kondakova, vicecampioană mondială la gimnastică ritmică. „Munceşte foarte mult la antrenamente şi la concursuri se prezintă exemplar. Aşa îmi doresc şi eu să ajung, pentru ca românii să fie mândri de mine", a încheiat gimnasta.

image

Întrebări şi răspunsuri:

Care este secretul succesului tău?
Mă antrenez aproape în fiecare zi la sală, iar atunci când ajung acasă continui să repet exerciţiile. Mă antrenez tare mult şi sunt atentă să fac exerciţiile cât mai bine. Doar prin antrenamente susţinute şi sascrificii poţi să obţii performanţe notabile. Vreau să ajung o mare gimnastă.

Ce spun prietenii despre hobby-ul tău?
Toţi colegii de la grădiniţă mă roagă mereu să le arăt câteva exerciţii. Mă aplaudă şi mă apreciază de fiecare dată când le arăt ceva frumos.

image

Ce-i place:
„Îmi place mult să desenez şi să pictez. Atunci când nu mă antrenez prefer să fac diverse tablouri. Fructele mele preferate sunt cireşele şi mă bucur că au apărut pe piaţă", a spus Rebeca.

Ce nu-i place:
„Nu-mi plac ţânţarii şi paianjenii. Mi-e tare frică de ei", a mărturisit micuţa gimnastă.

image

Profil:
NĂSCUTĂ:
15 ianuarie 2004, Braşov
FAMILIE: singură la părinţi
STUDII: se pregăteşte să intre în clasa I, la Şcoala Nr. 25, Braşov

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite