Braşov: Concerte caritabile pentru repararea clopotului Casei Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Judeţean de Istorie şi Parohia Evanghelică din Braşov vor organiza  în datele de 25 noiembrie şi 2 decembrie două concerte camerale în scopul strângerii de fonduri pentru repunerea în funcţiune a celui mai vechi clopot din Braşov datat din anul 1690, care se află în Turnul Casei Sfatului.

Sub titlul „Pentru clopotul nostru!", cele două concerte se doresc a fi o continuare a acţiunii  „Clopotul uitat - îţi mai aminteşti de sunetul din turn", desfăşurată în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului  Musica Coronensis pentru strângerea de fonduri în vederea repunerii în funcţiune a clopotului.

Primul concert va avea loc miercurea aceasta la Casa Sfatului, începând de la ora 19.00. Invitaţii concertului sunt membrii ansamblului Quartetto Brassovia care vor interpreta lucrări camerale de Marini, Marais, Purcell şi Albinoni. Intrarea la concert este liberă, iar la sfârşit cei prezenţi au posibilitatea ca prin donaţii benevole să contribuie la repararea mecanismului ce leagă ceasul Casei Sfatului cu clopotul din turn. Al doilea concert va avea loc pe 2 decembrie, în Turnul Alb, şi va fi susţinut de Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite