Bacalaureat 2016. Candidaţii speră la note peste 7: „Nu a fost nici foarte greu, nici uşor la Bac anul ăsta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu au susţinut luni prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, din cadrului sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat. 2.732 de elevi susţin astăzi examenul de Bacalaureat 2016 la Braşov, proba scrisă la limba şi literatura română. Subiectele la Bac 2016 sunt diferenţiate între profilul uman şi cel real.

Emoţii mari la Balacaureat 2016, atât pentru părinţi, cât şi pentru liceeni. Veniţi încă de dimineaţă să îşi aştepte copiii, părinţii au fost alungaţi de ploaia torenţială care răzbătea prin pânza umbrelelor. La Colegiul Tehnic Transilvania (fostul Liceu Hidromecanica), câteva mămici au rezistat cu stoicism în ploaie, dar până la urmă s-au refugiat sub streşinile magazinelor din zonă.

„Să ştiţi că pe vrema noastră parcă nu era aşa greu. Sunt cuvinte pe care le folosesc de nici nu ştiu ce înseamnă. Am dat şi eu Balcalaureatul, era uman şi real şi pe vremea noastră, dar parcă nu aşa greu”, spune o mamă care îşi aştepta cu sfuletul la gură fata, care avea examen de Bacalaureat la real.

O alta i-a ţinut isonul: „Am auzit că le-a dat romanul interbelic. Mi-e teamă că nu ştie ce să scrie. De când a plecat de acasă tremura toată de emoţie. Sperăm să fie bine”.

N-a fost greu la BAC 2016

Primii elevi au ieşit de la examenul de Balalaureat 2016 după mai bine de o oră şi 45 de minute. „N-a fost greu. Chiar cred că am avut noroc, că am picat pe subiect şi am ştiut să fac. Vă daţi seama, de exemplu, că nu cred că cineva nu poate să scrie ceva la subiectul al doilea, unde trebuia să scriem cum sunt influenţaţi tinerii de jocurile pe calcaultor sau pe telefon. O să iau peste 9”, ne-a spus primul liceean care a ieşti din sala de examen. 

Nu la fel de optimişti au fost următorii, care speră să ia „în jur de şapte”. „A fost greu. La subiectele 1 şi 2 a fost cum a fost, dar la trei nu am scris nimic. Speram să îmi pice o poezie, ceva, nu romanul interbelic. - Speri să iei BAC-ul? - Eu aşa sper...”.

O tânără este sigură că va lua o notă frumoasă: „A fost destul de uşor. Ne-a dat romanul interbelic.  - Şi despre ce ai scris? - Maitreyi, de Mircea Eliade. Iar la eseul cu jocurile pe calculator? - AM scris că nu sunt bune, că dau dependenţă”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite