Atenționare pentru șoferii care trec prin centrul țării: drumuri cu zăpadă, se circulă în condiții de iarnă

0
Publicat:

Pe șoselele din centrul țării aflate la mare altitudine se circulă în condiții de iarnă. Utilajele DRDP Brașov sunt la datorie, dar șoferii sunt avertizați să își echipeze corespunzător mașinile

Se circulă în condiții de iarnă în centrul țării FOTO DRDP Brașov
Se circulă în condiții de iarnă în centrul țării FOTO DRDP Brașov

Pe drumurile aflate la mare altitudine din centrul țării se circulă în condiții de iarnă. În special șoferii din alte părți ale României care vor să traverseze această zonă sau să petreacă sfârșitul de săptămână la munte trebuie să știe că, dacă vor merge cu mașina pe aici, trebuie să o echipeze cu cauciucuri de iarnă.

Având în vedere condițiile meteo, chiar și cu cauciucuri de iarnă se circulă în condiții foarte dificile, iar utilitarele și camioanele pot avea montate și lanțurile, pentru evitarea surprizelor neplăcute și pentru ca traficul să nu ajungă să fie complet blocat.

Cele mai abundente ninsori s-au înregistrat în nordul judeţului Harghita, acolo unde drumarii au intervenit deja cu utilajele pentru deszăpezire. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, încă din această dimineață s-a acţionat cu 36 de utilaje de deszăpezire care au răspândit peste 80 de tone de materiale antiderapante, pe cinci  șosele: DN 1, DN 1A, DN 1S, DN 73 și DN 73A.

❄CONDIȚII DE IARNĂ pe drumurile din centrul țării!❄ #totpedrum #cnair #snow #drdpbrasov - YouTube

„Acționăm atât cu utilajele proprii, cât și cu cele închiriate pentru perioada de iarnă. Avem toate structurile de osii și de transmisie de care drumurile au nevoie, avem autovehicule 4x4, 6x4, 8x4, 6x6, 8x8. Sunt utilaje aproape noi, cu maxim patru ani vechime, tocmai pentru a nu ne trezi că avem probleme și nu puteam face față”, a precizat Tudor Duțu, directorul executiv al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri DRDP Brașov.

Duțu spune că și utilajele direcției sunt la fel de bune precum cele închiriate și toate au fost verificate chiar înaintea începerii sezonului de iarnă. Și răspânditoarele de sare și substanțe împotriva înghețului sunt în stare foarte bună și direcția are în dotare și freze pentru situațiile în care zăpada are o înălțime foarte mare, așa cum s-a întâmplat în această primăvară pe Transfăgărășan.

Pentru că în acest weekend sunt valabile mai multe avertizări de cod portocaliu și galben care vizează ninsori abundente și viscol în mai multe zone ale țării, DRDP Brașov îi sfătuiește pe șoferi să nu plece la drum înainte de a avea mașinile pregătite pentru circulația în condiții de iarnă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite