Arhiva Mureşenilor – Tezaur al patrimoniului cultural naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Arhiva Mureşţenilor – Tezaur al patrimoniului cultural naţional” are ca scop creşterea accesului la cultură prin intermediul noilor tehnologii media.

Realizatorii acestui proiect îşi propun documentarea şi crearea unor noi instrumente de promovare a unor valori patrimoniale deosebite în rândul unui public ţintă sensibil – elevii de liceu.

„Într-o primă etapă se va realiza selectarea şi cercetarea a 2000 de documente, cărţi poştale şi fotografii de familie din Arhiva Mureşenilor relevante pentru istoria familiei Mureşenilor (1838-1944), istoria Imnului Naţional, istoria Gazetei Transilvaniei – cel mai logeviv ziar românesc din Transilvania, istoria tipografiei Mureşenilor (1888-1911), istoria dansului de societate Romana (1850), istoria vestimentaţiei în secolele XIX-XX, tranziţia de la alfabetul chirilic la cel latin, istoria publicităţii, istoria politică a românilor transilvăneni – Pronunciamentul (1868) şi Memoradul (1892). În a două etapă vor fi realizate instrumente noi de comunicare (site internet, cont reţea socializare – Facebook) care să permită o abordare alternativă şi neconvenţională de promovare a patrimoniului în rândul elevilor de liceu”, spune Marinela Loredana Barna, managerul de proiect.

În a treia etapă vor avea loc activităţi de instruire a personalului didactic din şcolile partenere din oraşul şi judeţul Braşov, cu privire la noile instrumente de promovare a patrimoniului şi modalităţile practice de folosire a acestora la clasă, iar la final vor avea loc activităţi practice de folosire a acestor instrumente noi de promovare a patrimoniului în rândul tinerilor din grupul ţintă.

Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi se va derula în perioada 15 septembrie -17 noiembrie 2015. Lider de proiect este Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov, iar parteneri Colegiul de Ştiinţe ale Naturii ”Emil Racoviţă” Braşov, Liceul Tehnologic Râşnov, Liceul Teoretic Codlea, Liceul Teoretic ”Petru Rareş” Feldioara, Liceul Teoretic ”George Moroianu” Săcele.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite