Anchetă penală în cazul exploziei de la abator. ITM-ul a fost anunţat la patru ore de la accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozia a avut loc vineri la abatorul Luca de pe Calea Feldioarei. FOTObzb.ro
Explozia a avut loc vineri la abatorul Luca de pe Calea Feldioarei. FOTObzb.ro

Procurorii, dar şi inspectorii de la ITM au demarat anchete în cazul exploziei produse vineri la abatorul firmei Luca de pe Calea Feldioare. Un muncitor este şi acum în stare critică după ce a inhalat amoniac şi a suferit arsuri pe 90% din suprafaţa corpului.

Accidentul de muncă s-a produs vineri la 4.00 dumineaţa, dar ITM-ul şi procurorii au fost anunţaţi de incident abia la ora ora 8.00. Se anchetează de ce a durat patru ore pentru ca toate autorităţile să fie alertate. Potrivit unor surse, se pare că poliţistul sosit primul la faţa locului nu a  putu aprecia  gravitatea situaţiei deoarece nu i-a fost permis accesul în incintă. Abia după ce s-a spus că muncitorul rănit este în stare critică a dat alarma. În prezent se derulează o anchetă penală şi se va face şi o experiză tehnică a aparatului care a cedat şi a dus la accident.

„Avem în lucru un dosar penal privind accidentul de muncă produs în data de vineri la abatorul societăţii Luca. Mai multe detalii nu putem oferi în acest moment“, a declarat prim-procurorul Florin Postolache, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Accidentul de muncă s-a produs după ce un compesor cu amoniac de la instalaţia de răcire a explodat. Potrivit reprezentantului ISU Braşov, Ciprian Sfreja, un bărbat de 51 de ani a suferit arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. Victima era inconştientă şi a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Bărbatul a fost internat pe Secţia de Terapie Intensivă şi este în continuare în stare critic. Medicii sunt circumspecţi cu privire la şansele de supravieţuire ale muncitorului. 

Compania Luca SRL a transmis un mesaj public după accident. „Dorim să ne exprimăm regretul faţă de cele întâmplate. Suntem alături de persoana rănită şi de familia acesteia şi ne punem speranţele în sistemul medical. Facem tot posibilul pentru a coopera cu investigaţia autorităţilor. Încercăm să aflăm motivele producerii accidentului, printr-o investigaţie internă, însă momentan este prematur să putem trage concluzii. Vom comunica de îndată rezultatele acestor verificări“.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite