35,5 milioane de lei pentru apa şi canalizarea Prejmerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fondurile nerambursabile sunt alocate prin POS Mediu
Fondurile nerambursabile sunt alocate prin POS Mediu

Săptămâna viitoare, Primăria Prejmer va semna cu Ministerul Fondurilor Europene (în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu) contractul pentru lucrările de apă – canalizare şi staţia de epurare în comuna Prejmer, care va deservi şi localităţile Budila, Tărlungeni şi Teliu.

Practic Primăria va recupera sumele cheltuite până la această oră cu lucrările de introducere a reţelei de apă şi canalizare.

Este vorba despre proiectul „Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata din comuna Prejmer, pentru urmatoarele obiective aferente etapei I: sistem de distributie apa potabila Prejmer – Etapa I, Sistem de canalizare ape uzate menajere Prejmer – Etapa I şi Statia de epurare Prejmer – Etapa I (modul 1)”, lucrări prinse în masterplanul judeţean şi naţional de apă şi canalizare.

„La această oră lucrările sunt executate în proporţie de 82%, canalizare şi apă, iar staţia de epurare este funcţională. Fondurile pe care le primi sunt, o parte, pentru recuperarea sumelor cheltuite de autoritatea locală, este vorba despre aproximativ 2 milioane de euro, recuperarea sumelor alocate de către Guvern, 500.000 de euro, respectiv 3 milioane de euro pentru continuarea şi finalizarea lcurărilor (sume fără TVA). Restul sumei până la 7 milioane va fi sumă recuperată referitoare la realizarea modulului 1 la staţia de epurare”, ne-a declarat primarul comunei, Şerban Todorică (foto).

Practic, mai este de realizat, de-a lungul DN11, la Lunca Câlnicului, pe partea stângă şi dreapta, patru kilometri de reţea de apă şi canalizare, cu racord la fiecare gospodărie.

Valoarea eligibilă a programului este 35.524.429 de lei (fără TVA) (finanţare nerambursabilă şi contribuţia financiară de la bugetul de stat şi bugetele locale) compusă din: finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune în valoare de 31.318.337 lei; finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat în valoare de 3.850.848 lei; finanţare din contribuţia locală de 355.244 lei, valoarea proiectului, alta decât cea eligibilă, conform POS Mediu, este de 454.175 lei (fără TVA).

Pe POS Mediu 2, încă 5 milioane de euro, pentru extindere reţelei de canalizare şi apă, în zona cartierului la Stejari, în zona Binder, şi pe străzile care nu au fost prinse în prima etapă. Proiectul a fost depus spre finanţare prin operatorul regional Compania Apa.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite