Urmărire ca-n filme, cu împuşcături şi sirene, pe drumul european E584, în apropiere de Viziru, Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Sdevărul
FOTO Arhiva Sdevărul

Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă nu mai puţin de 13 focuri de armă pentru a opri un şofer. După o urmărire de  mai mulţi kilometri, maşina urmărită s-a răsturnat, iar cei dinăuntru au fost răniţi. Incidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Incident deosebit de violent, în noapte de sâmbătă spre duminică, între 1,30 şi 2,00, pe drumul european E584, pe raza judeţului Brăila. 

Un şofer care conducea o autoutilitară înmatriculată în Marea Britanie nu a oprit la semnalul poliţiştilor ialomiţeni, aproape de limita dintre cele două judeţe, motiv pentru care un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rurale 2 Griviţa  (format din doi agenţi de poliţie, Robert I. - promoţie 2018 şi Adrian D.-promoţie 2016) a pornit în urmărirea şoferului.

Acesta a fost prins după o cursă spectaculoasă, în apropiere de localitatea Viziru, din judeţul Brăila, însă lucrurile nu au fost deloc simple, căci poliţiştii au tras, pentru a-l opri, nu mai puţin de 13 focuri de armă. „S-au executat în plan vertical dar şi către roţile autoturismului un număr de 13 cartuşe. Pe raza localităţii Viziru au intervenit în sprijin şi poliţiştii de la IPJ Brăila”, a precizat Poliţia Română.

Nici în aceste condiţii, şoferul fugar nu a vrut să oprească, ba chiar a intrat cu viteză în autospeciala de poliţie care bloca drumul, având semnalele acustice şi luminoase pornite. În urma impactului, ambele maşini au fost avariate, iar autoutilitara s-a răsturnat în afara carosabilului. 

„A lovit cu intenţie autospeciala de poliţie. În urma impactului, şoferul urmărit a pierdut controlul asupra vehiculului şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe câmp.  A rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoutilitarei, un bărbat  în vârstă de 46 de ani, din judeţul Buzău, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, insp. Laura Belciugan.

În vehicul se mai aflau doi pasageri, ambii din  judeţul Buzău, care au încercat să fugă, dar au fost prinşi şi au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri. 

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, distrugere şi  vătămare corporală din culpă, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăţei. 

Nu se ştie deocamdată ce transporta autoutilitara condusă de şoferul fugar şi nici un alt motiv pentru care aceasta nu a vrut să oprească la semnalul poliţiştilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite