Un ministru de la Bucureşti a venit cu veşti bune la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Florin Jianu  FOTO adevaru.ro
Ministrul Florin Jianu  FOTO adevaru.ro

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Jianu, s-a aflat, joi, la Brăila, la seminarul cu tema "Mediul public mai aproape de IMM-uri - realizări şi obiective". Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România în parteneriat cu Departamentul pentru IMM-uri şi a avut loc în staţiunea Lacu Sărat, la vila Lăcrămioara.

Ministrul a venit cu veşti bune pentru antreprenorii brăileni mici şi mijlocii, Acesta a anunţat că Legea IMM-urilor a fost publicată în Monitorul Oficial, aducând promisiunea unui mediu de afaceri "predictibil şi prietenos". Principalul beneficiu ar fi, potrivit oficialului de la Bucureşti, reducerea birocraţiei în relaţia cu administraţia publică.

"Accesul la achiziţii este foarte important în această Lege a IMM-urilor, pentru că, practic, aduce două noi componente: în primul rând, un IMM care merge la o achiziţie publică este obligat să îndeplinească doar 50% din criteriile pe care o companie mare le îndeplinesteşte, inclusiv legat de cifra de afaceri, de numărul de angajaţi ori de garanţia de participare. 

O altă prevedere foarte bună pentru IMM-uri este legată de faptul că, dacă o companie mare primeşte un contract de la stat, ea este obligată să îşi declare subcontractorii IMM-uri, cu tot cu termenele şi modalităţile de plată şi care, atenţie, sunt cuprinse direct în contractul cu statul. Astfel să nu mai asistăm la situaţii în care companiile mari îşi primesc banii din contract, dar nu-şi mai plătesc subcontractorii, aducând falimentul mai multor IMM-uri", a spus Jianu.

În cadrul seminarului, toate aceste prevederi din Legea 62/2014, precum şi oportunităţile de finanţare în sectorul IMM le-au fost prezentate în detaliu oamenilor de afaceri prezenţi. Au mai participat la eveniment reprezentanţi ai administraţiei locale, dar şi parlamentari de Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite