Trauler pentru pescuit oceanic construit la Şantierul Naval Vard Brăila, în cadrul unui contract de 34 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şantierul Naval Vard Brăila, firmă cu acţionariat norvegian, va construi corpul unei nave de pescuit, în cadrul unui contract de 34 milioane euro. Este vorba despre corpul unui trauler, nava de pescuit prevăzută cu traule şi destinată pescuitului pe mare, la diferite adâncimi, de 80 de metri lungime şi 17 lăţime, într-un contract de 325 milioane coroane norvegiene, echivalentul a 34,2 milioane euro.

Contractul, care presupune atât proiectarea cât şi construcţia navei, a fost semnat cu "Havfisk", cel mai mare operator de traulere din Norvegia, al cărui flotă numără zece astfel de nave. Firma Vard anunţă, într-un comunicat de presă, că noua navă va fi proiectată pornind de la modelul Vard 8 02. Corpul va fi realizat la Brăila, iar livrarea este programată pentru primul trimestru din 2018.

Grupul Vard, cu sediul central în Norvegia, operează 10 şantiere navale, dintre care cinci în Norvegia, două în România (la Brăila şi Tulcea), două în Brazilia şi unul în Vietnam. De asemenea, mai deţine participări la capitalul unor companii româneşti precum "Vard Electro" - producător şi furnizor de componente electrice şi servicii de instalaţii electrice, "Vard Piping" - producător de ţevi şi "Vard Accomodation" - amenajări interioare.

Unitatea de la Brăila a raportat pentru 2014 o cifră de afaceri de 319,2 milioane lei, în scădere faţă de anul precedent, când cifra de afaceri a fost de 368,5 milioane lei. De asemenea, profit net a fost puţin peste 8 milioane lei, mult sub cel din 2013, de 50,2 milioane lei, şi din 2012, 72,2 milioane lei. De vină ar fi, potrivit unor surse din cadrul Vard Brăila, criza petrolului, care a avut consecinţe directe în comenzile de nave la constructori.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite