Se dă start la vânătoarea de şoferi care parchează neregulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Automobiliştii care reclamă lipsa locurilor de parcare pentru a explica staţionările neregulametare, nu vor mai avea motiv de scuze.Autorităţile au început să lucreze la una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă, aceea a locurilor de parcare. Şoferii care parchează aiurea vor fi taxaţi la sânge.

Există şi o variantă ajutătoare: locuri noi de parcare. „Am început campania de identificare a unor noi locuri unde pot fi amenajate parcări permanente. Zilele acestea, salariaţii Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală au terminat amenajarea unei noi parcări la Cimitirul Sfântul Constantin. Astfel de lucrări se vor efectua în etapa următoare în tot municipiul, atât în zonele central cât şi în cartiere", ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

Parcările oblice, în colimator

În lipsa altor locuri de parcare sau din comoditate, mulţi şoferi parchează maşinile oblic la bordură copiind astfel locurile delimitate în spaţiile special lărgite de pe unele bulevarde.

"Noi nu dăm acordul de parcare decât acolo unde sunt alveole. Cei care au copiat sistemul de parcare oblic nu fac altceva decât să încalce legea şi în curând vor simţi pe propriul buzunar ce înseamnă acest lucru. Spunem aceasta deoarece vom trece din nou la blocarea roţilor celor care parchează unde nu trebuie, asistaţi de lucrători de la Serviciul Poliţiei Rutiere şi de la Poliţia Comunitară" , ne-a declarat Dan Apostol, directorul Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila.

"Pentru a putea avea rezultate bune în disciplinarea celor care parchează neregulamentar, acţiunile vor fi efectuate în comun de lucrători de la Serviciul Poliţiei Rutiere, Primăria Brăila şi Poliţia Comunitară. Simpla amendă nu este suficientă atâta timp cât nu-i facem pe şoferii care parchează oblic pe anumite străzi, să nu mai facă această manevră decât acolo unde sunt prevăzute alveole marcate special", ne-a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, subcomisar Bogdan Zotoi.

Parcare subterană la Primărie

Platoul din faţa Palatului Adminsitrativ va fi decopertat şi se va amenaja acolo o imensă parcare subterană. Dar aceasta numai după ce specialiştii vor cerceta solul, pentru a verifica dacă nu există hrube nedescoperite în zonă.

Lucrările vor începe în toamna acestui an sau în primăvara anului 2011.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite