S-a stabilit intervalul orar în care va avea loc exerciţiul de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţiul are ca scop, printre altele, testarea echipamentelor de avertizare Foto: arhivă Adevărul
Exerciţiul are ca scop, printre altele, testarea echipamentelor de avertizare Foto: arhivă Adevărul

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va desfăşura săptămâna viitoare un amplu exerciţiu, la nivel naţional, pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – Prociv 2017.

În judeţul Brăila, exerciţiul de de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – Prociv 2017 se va desfăşura în data de 18.04.2017, în intervalul orar 10.00 – 12.00.

În perioada vizată, locuitorii judeţului Brăila vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare. De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie.

”Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma <<exerciţiu>>”, a precizat locotenent colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite