REZULTATE BACALAUREAT 2013: Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, vine, vineri, la Brăila pentru a-i cunoaşte pe elevii de nota 10 care au dus judeţul pe locul I la Evaluarea Naţională şi la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Pricopie participă la premierea elevilor de 10 de la Brăila. FOTO: ADEVĂRUL
Remus Pricopie participă la premierea elevilor de 10 de la Brăila. FOTO: ADEVĂRUL

Rezultate BAC 2013: Brăila se situează pe locul întâi atât la Evaluarea Naţională, cât şi la Bacalaureat, cu 74,17 % rată de promovare. Astăzi, elevii află rezultatele finale la Bacalaureat 2013. Oricum, nu se mai poate schimba mare lucru. Clujul, care e pe locul II, nu poate devansa Brăila cu cinci procente în urma rezolvării contestaţiilor. CEl puţin aşa crede inspectorul şcolar general brăilean, Iulian Danielescu.

11 elevi vor fi premiaţi cu câte 1.000 de lei în cadrul unei ceremonii ce va începe, vineri, de la ora 10.00, la Casa Tineretului din Brăila. Cinci dintre copii au obţinut 10 la Evaluarea Naţională, iar şase au obţinut 10 la "Examenul maturităţii".

Lista tuturor absolvenţilor poate fi consultată şi pe edu.ro. De asemenea, adevarul.ro publică rezultatele finale ale bacalaureatului 2013.

La festivitatea de vineri a fost invitat şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Acesta a confirmat prezenţa în această seară.

Banii pentru premierea elevilor vin din parte administraţiei locale.

"Noi premiem performanţa, valorizăm succesul. Aşa este firesc. Oriunde ar merge aceşti copii, ei ne reprezintă", a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, primarul Brăilei, Aurel Simionescu, nimeni altul decât tatăl unei bursiere NASA. Aurora Simionescu este una dintre copiii cu adevărat străluciţi ai Brăilei. Cercetător NASA, ea a participat la descoperirea unei particule din Univers. Acum este în Japonia şi în urmă cu doi ani s-a căsătorit, în Centrul Istoric de la Brăila, tot cu un cercetător NASA.

În cadrul festivităţii de vineri se va face şi anunţul potrivit căruia şi cele 5 şcoli ce au reuşit să formeze copii de nota 10 vor primi câte 25.000 de lei, fiindcă, potrivit primarului, rezultatele copiilor sunt şi produsul efortului susţinut al dascălilor din şcolile respective. Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite