Primul pas spre realizarea zonei metropolitane Brăila-Galaţi. Asocierea celor două oraşe se va numi „Dunărea de Jos“, ca să fie toată lumea mulţumită

0
0

Despre unirea oraşelor Brăila şi Galaţi în cea mai mare zonă metropolitană din România se vorbeşte de 20 de ani, însă până acum demersurile au rămas doar pe hârtie, iar una dintre piedici a fost pusă de orgoliile celor două administraţii, care îşi disputau întâietatea în cadrul asociaţiei. Până şi denumirea acesteia era motiv de dispută. Acum, aceste diferende par a fi lăsate în urmă.

Noile administraţii ale celor două UAT-uri par să fi găsit un numitor comun. Atât primarul brăilean Marian Dragomir cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac susţin că demersurile legate de colaborarea cu administraţia gălăţeană pentru o zonă metropolitană, au început să prindă contur încet-încet.

Fără a da prea multe detalii despre cum va funcţiona exact această colaborare, liderii administraţiei brăilene dau asigurări că de această dată nu vor mai exista orgolii care să blocheze planurile pregătite. Primul pas a fost deja făcut: s-a găsit o denumire care să convină ambelor comunităţi: “Dunărea de Jos”.

“Am stabilit să păstrăm o oarecare discreţie a contextului în care discutăm, până în acel moment în care vom face publice toate detaliile. Cert este un singur lucru: suntem oameni tineri şi nu avem lucruri legate de orgoliu. Acesta este şi motivul pentru care ne întâlnim atât la Brăila cât şi la Galaţi. O să vedeţi că denumirea acestei asociaţii nu va genera nemulţumiri din partea unora, pentru că nu va începe cu numele unui oraş sau a celuilalt. Am stabilit deja. Suntem în regiunea Dunărea de Jos, prin urmare un asemenea nume nu va genera orgolii din partea nimănui. Eu cred că acesta este momentul în care putem să conlucrăm cel mai bine pentru a nu ajunge la disensiuni. Nu ne interesează să mai pierdem vremea pe orgolii mărunte. Asociaţia presupune o zonă metropolitană şi colaborarea pentru susţinerea unor proiecte comune, conducerea va fi asigurată prin rotaţie. Şi asta am stabilit. Nu vom avea absolut niciun lucru legat de orgolii”, a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite