Primarul care a declarat război țânțarilor: „Ne vom opri doar atunci când vor fi eliminați!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, a declarat război public roiurilor de țânțari din oraș, care i-au adus foarte multe critici din partea cetățenilor: „Ne vom opri doar atunci când țânțarii vor fi eliminați”.

Invazie de țânțari FOTO: Arhivă
Invazie de țânțari FOTO: Arhivă

Primarul Marian Dragomir explică, într-o postare pe Facebook, că soluțiile actuale folosite pentru combaterea țânțarilor sunt ineficiente și că angajații muncesc în zadar.

„În 2016 și 2017, soluțiile folosite împotriva țânțarilor erau foarte eficiente! De câțiva ani, acele substanțe eficiente sunt interzise și dăm cu cele care sunt autorizate azi. Prea slabe din punctul meu de vedere, lipsite de eficiență și din punctul dumneavoastră de vedere. În plus, bălțile de pe celălalt mal al Dunării sunt pline cu apă și este invazie de țânțari. Acolo este Parc Natural și legea nu ne permite să dam cu soluții. În plus, prin acea vegetație nici nu se poate merge. Este fizic imposibil și cine nu crede poate verifica pe propria răspundere”, a scris primarul Marian Dragomir, pe pagina sa de Facebook.

Primarul mai spune că „anul acesta s-a acționat împotriva țânțarilor cu avionul închiriat, iar pe străzi cu aparatele și angajații Primăriei (nu cu societăți private ca să creadă cineva că dăm bani la x sau y societăți)”.

„Țânțarii pe care îi omorâm în nopțile acestea sunt imediat înlocuiți de alții care vin din bălțile de pe celălalt mal al Dunării la lumina din oraș”, afirmă Dragomir.  

Potrivit acestuia, este dovedit științific că umiditatea din Parcul Natural Insula Mică a Brăilei este prolifică pentru înmulțirea țânțarilor, iar lumina din oraș îi atrage.

„Brăila are un cadru natural care ne îngreunează munca și este perfect pentru țânțari!!! De azi, duminică seara, de la ora 22.00, dăm iar împotriva țânțarilor în toate cartierele și parcurile, tot cu angajații Primăriei (nu cu societăți private) și din păcate doar cu substanțe autorizate conform legislației în vigoare (chiar și așa tot mai suntem criticați de unii că împrăștiem Covidul sau intoxicăm oamenii). Ne vom opri doar atunci când țânțarii vor fi eliminați!!!”, a încheiat Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite