Patru ani de puşcărie pentru o bătaie cu găleata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Totul a pornit de la o ceartă legată de mulsul oilor
Totul a pornit de la o ceartă legată de mulsul oilor

Ciobanul Anghel Dumitru a fost condamnat la patru ani de închisoare, pentru tentativă de omor, după ce în mai 2009 i-a zdrobit capul unui coleg de breaslă, cu găleata cu care mulgea oile.

Instanţa l-a obligat pe agresor la plata sumei de 4.500 de lei, despăgubiri către cel pe care era să-l omoare. Victima a avut nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale.

Anghel Dumitru este cunoscut ca un individ violent. A mai fost condamnat pentru lovire şi vătămare corporală. Prezentul incident, pentru care ciobanul a primit patru ani, s-a petrecut în seara zilei de 5 mai 2009. Anghel, împreună cu alţi doi confraţi, Constantin Zincă şi Sandu Sarealbă, se aflau la stână şi participau la mulsul oilor. Tot aici se mai aflau proprietarul acesteia, Ionel M., împreună cu un tehnician veterinar.

Tam-nisam, Zincă i-a reproşat lui Dumitru că „doarme pe oaie", adică nu ştie să mulgă oile. Acesta a tăcut un timp, după care, înjurat de mamă fiind, a pus mâna pe găleata în care se aflau şase-şapte litri de lapte şi l-a pocnit pe coleg în cap. Victima a rămas fără cunoştinţă, iar agresorul a fugit, ascunzându-se la fratele său din Robeasca, judeţul Buzău.

Constantin Zincă a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Galaţi - Secţia Neurochirurgie, medicii chirurgi reuşind să-i salveze viaţa. Suferise o fractură a craniului prin înfundare, fiind la un pas de moarte. Anghel Dumitru, autorul tentativei de omor, a fost arestat preventiv chiar a doua zi după incident.

Ulterior, el a fost trimis în judecată, ancheta fiind coordonată de procurorul criminalist Mircea Ionescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite