Palatul Administrativ din Brăila a trecut în administrarea Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au primit acordul de la Guvern oentru ca sediul Palatului Administrativ să treacă în administrarea Consiliului Judeţean Brăila. Autorităţile locale pot face investiţii şi reabilitări în imobil, instalaţii de încălzire, Guvernul nedispunând de bani pentru toate aceste lucrări.

Începând de luna viitoare, funcţionarii care lucrează în Palatul Administrativ nu vor mai tremura de frig în birouri, clădirea urmând să fie încălzită. Referitor la acest aspect, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat: “Centrala va fi afară, lângă punctul trafo, facem din izopan o mică anexă, 3x3 sau 3x4, cum spun normele în domeniu, o construcţie uşoară pe o platformă de beton, acolo vor fi montate centralele şi o parte din pompe, iar schimbătorul de căldură, la subsol. Probabil că vom discuta de la început despre dedurizare, adică vrem să facem un lucru care să ţină”.

Preşedintele CJ a mai spus că niciuna dintre cele trei instituţii găzuite de Palatul Administrativ, respectiv Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria, nu vor plati chirie, ci îşi vor achita fiecare utilităţile. El a explicat că Palatul Adminstrativ nu este în proprietatea publică a judeţului, ci doar în administrarea acestuia, proprietatea fiind a statului.Acesta a mai spus că deocamdată banii de investiţii vor fi puşi de Consiliul Judeţean, care a apreciat că  lucrările de încălzire vor costa aproximativ 600 de milioane de lei, dar că pe parcurs se va face şi un parteneriat cu Primăria Brăila pentru ca imobilul să fie cu adevărat o instituţie etalon a judeţului.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite