O lebădă care rămăsese împotmolită în mâlul din Lacul Sărat a fost salvată de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lebăda a fost scoasă de pompieri din mâlul din staţiunea Lacu Sărat Foto: ISU Brăila
Lebăda a fost scoasă de pompieri din mâlul din staţiunea Lacu Sărat Foto: ISU Brăila

Pompierii din Brăila au intervenit luni dimineaţă pentru salvarea unei lebede care a rămas împotmolită în mâlul din Lacul Sărat. Pasărea a fost salvată şi preluată apoi de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Brăila.

Acţiune de salvare inedită a pompierilor brăileni. Luni, 29 iunie, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, reprezentanţii ISU Brăila s-au deplasat în zona Lacului Sărat, unde mai multe persoane observaseră o lebădă care rămăsese împotmolită în noroi.

Potrivit colonelului Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, pasărea a rămas blocată în mâlul din apropierea staţiunii pentru că Lacu Sărat a fost alimentat cu apă din Dunăre, fapt care a permis formarea noroiului.

Acţiunea de salvare a lebedei nu a fost uşoară. Trei pompieri au intervenit, iar cel care a extras pasărea din mâl a fost asigurat de colegii lui pentru a putea fi scos rapid dacă ar rămas şi el blocat. Lebăda a fost preluată de o echipă a Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Brăila şi va fi cel mai probabil eliberată după ce îşi va reveni.

lebada salvare mal Braila 2
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite