O cutie cu bucşe şi amortizoare sparte, cadoul primit la învestire de noul primar al Brăilei. Cine a trimis darul sarcastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piesele defecte pe care Vasile Spulber a trebuit să le înlocuiască la maşina personală   FOTO Florentin Coman
Piesele defecte pe care Vasile Spulber a trebuit să le înlocuiască la maşina personală   FOTO Florentin Coman

Un brăilean supărat că sesizările sale repetate către Primăria Brăilei, referitoare la starea deplorabilă a străzii unde îşi are sediul de firmă, nu au avut niciun efect s-a gândit să îi facă un inedit cadou de învestire noului primar al Brăilei, Marian Dragomir. Astfel, după ce a fost cu maşina în service şi şi-a înlocuit toate piesele stricate de gropile de pe strada în cauză, omul le-a pus într-un colet şi i le-a trimis primarului.

Noul edil a luat notă de coletul plin cu piese auto stricate, transmiţându-i experitorului că, cu sau fără gestul acestuia, reparaţiile stradale din municipiu reprezintă una dintre priorităţile mandatului său. "Cei care au probleme de expus o pot face la modul serios, nu în băşcălie, iar eu le voi răspunde tot serios", a punctat primarul.

Totuşi, în ceea ce priveşte reparaţia străzii respective, dar şi a celorlalte străzi cu probleme din municipiul Brăila, Dragomir a explicat că, deocamdată, lucrările sunt sistate. Noul primar a dat vina pe ”greaua moştenire” lăsată de fosta conducere a Primăriei, care a lăsat instituţia fără un contract legal cu o firmă specializată în reparaţii stradale. Rezolvarea acestei probleme va mai dura cel puţin trei luni, din cauza formalităţilor legale ce trebuie îndeplinite pentru încheierea unui nou contract.

Un cadou inedit

Brăileanul Vasile Spulber se plânge încă de anul trecut despre faptul că pe strada Mircea Vodă, din cartierul Radu Negru, unde se află sediul firmei sale, „Breda Com” SRL, sunt gropi şi denivelări care efectiv distrug suspensiile maşinilor.

Mai concret, pe acea porţiune de stradă situată la periferia municipiului a funcţionat pe vremuri fosta IELIF, întreprinderea de îmbunătăţiri funciare care se ocupa de canalele de irigaţii şi de desecare din judeţ. Pentru că lucra cu utilaje grele - buldozere, excavatoare, camioane - IELIF a pavat cu plăci groase de beton carosabilul din dreptul sediului său, adică de la intersecţia cu strada Castanului până la Şoseaua de Centură.

cadoubr

Vasile Spulber lângă piesele defecte pe care i le-a trimis primarului    FOTO Florentin Coman

Potrivit actualilor chiriaşi ai halelor fostului IELIF, plăcile respective au rezistat bine pe poziţie până în 2013, când pe Str. Mircea Vodă au început lucrările de extindere a sistemului de canalizare, executate de SC "Tancrad" SRL Galaţi. Atât Vasile Spulber cât şi alţi agenţi economici din zonă spun că plăcile de beton au fost date la o parte, s-au făcut săpături pentru montarea conductelor, s-au astupat gropile, iar plăcile au fost repuse pe poziţie. Toate păreau bune şi frumoase numai că, la foarte scurt timp după aceste operaţiuni, terenul a început să se taseze, de-a lungul şanţurilor săpate de "Tancrad", iar pavelele de beton de la suprafaţă s-au mişcat de la locul lor, formând denivelări adânci pe carosabil.

În urma sesizărilor formulate în 2015 către Primărie, fostul edil-şef, Aurel Simionescu, a dat dispoziţie să se facă reparaţiile necesare. Potrivit lui Vasile Spulber, s-au făcut reparaţii, însă lucrările nu au fost de calitate, iar denivelările au reapărut la scurt timp.

„Pietrişul pus atunci nu a rezistat decât câteva săptămâni, apoi s-au format gropi care sunt din ce în ce mai late, iar când plouă se formează bălţi pe care nici nu mai poţi să le ocoleşti. Totul s-a făcut în bătaie de joc", spune Vasile Spulber. Pentru acesta, paharul s-a umplut când a văzut factura emisă de service-ul unde şi-a dus maşina la reparat, s-a hotărât să îi trimită un cadou simbolic noului primar ales, Marian Dragomir, în speranţa că schimbarea de la vârful Primăriei va aduce o schimbare concretă şi pe strada Mircea Vodă din cartierul Radu Negru.

Coletul cu piesele defecte a fost trimis printr-o firmă de curierat exact pe 23 iunie, în ziua când noul primar era numit oficial în funcţie. A doua zi, vineri, 24 iunie, coletul a ajuns la destinaţie, astfel că la începutul acestei săptămâni putea fi văzut pe un raft, chiar lângă uşa biroului primarului.

Răspunsul primarului

Lui Marian Dragomir nu i-a picat prea bine gestul cetăţeanului Vasile Spulber. "În prima zi de învestire, am primit un colet inedit de la dl. Spulber Vasile. Recunoaştem că sunt gropi în oraş, iar astuparea acestora va reprezenta o prioritate în perioada următoare. Îmi doresc ca dl. Spulber şi alţi brăileni care au diverse probleme să le trateze cu seriozitate, la fel cum o voi face şi eu. Nu vreau să ne mai aflăm în situaţia în care unii trimit cadouri în băşcălie", a declarat noul edil-şef al Brăilei.

cadoubr2

Coletul a ajuns la destinaţie FOTO Florentin Coman

Totodată, Dragomir, care s-a documentat în prealabil, a precizată că firma lui Vasile Spulber se află în insolvenţă şi că are restanţe substanţiale de plătit la bugetul local. "Dacă societatea «Breda Com» SRL, intrată în procedură de insolvenţă în ianuarie 2013, şi-ar fi plătit către Primăria Brăila debitele în valoare de peste 230 milioane de lei vechi, cu siguranţă s-ar fi putut folosi aceşti bani pentru lucrări în municipiul Brăila", a punctat primarul.


Vasile Spulber recunoaşte că firma sa este în insolvenţă, însă susţine că suma datorată bugetului local este mult mai mică decât cea menţionată de primarul Dragomir.

În altă ordine de idei, primarul Brăilei a ţinut să precizeze că va urma o perioadă de cel puţin trei luni în care reparaţiile stradale vor fi sistate în municipiu. Asta deoarece fosta conducere a Primăriei nu a semnat un contract cu o firmă specializată. „Abia acum începem formalităţile pentru organizarea unei licitaţii prin care să încredinţăm reparaţiile stradale unei firme specializate. Procedura va dura circa trei luni”, a precizat Dragomir.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite