Nici la bucată, "Protecţia Plantelor" nu se vinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lichidatorul desemnat nu a reuşit în cele şase luni de contract să vândă toate bunurile unităţii. Până acum lichidatorul a adunat 900.000 de lei pe care i-a folosit pentru a plăti datoriile acumulate de către "Protecţia Plantelor" în perioada de funcţionare.

Lichidatorul "Protecţiei Plantelor", desemnat pe 15 octombrie 2009, nu a reuşit în mandatul de şase luni să vândă tot şi a solicitat prelungirea contractului.

"S-au valorificat bunuri în valoare de 900.000 de lei şi s-au plătit datoriile avute. S-au acordat şase salarii compensatorii personalului disponibilizat. Către CJ am virat 100.000 de lei şi urmează să mai dăm. Mai avem destule bunuri care nu au fost valorificate până în prezent şi vrem să se prelungească mandatul", spune Maria Ionaşcu, reprezentantul lichidatorului care a adăugat că procentul primit de lichidator este din încasări.

"Preţurile din raportul de evaluare în 2008 sunt destul de ridicate. Cei care s-au prezentat la licitaţie au considerat că sunt mari. Evaluarea a fost făcută într-o perioadă în care preţurile erau în creştere", a punctat Maria Ionaşcu.

Preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu vrea să se convingă cu privire la bunurile care au mai rămas şi în acest sens a rugat lichidatorul să facă propunerea de prelungire a contractului în scris şi să anexeze două hârtii: una cu bunurile vândute şi una cu cele de vânzare.

Dizolvare voluntară

La sfârşitul lunii august 2009 CJ a înregistrat dizolvarea voluntară a "Protecţiei Plantelor" şi intrarea în lichidare. Decizia a fost luată pentru reducerea riscului ca societatea să acumuleze pierderi mai mari.

"Profitabilitatea firmei este zero, activitatea este în regres, ceea ce demonstrează incapacitatea firmei de a produce beneficii curente şi viitoare, fără un plan de restructurare care ar presupune alte cheltuieli ce pe termen scurt, ar duce la agravarea situaţiei economice", se arăta în raportul prezentat consilierilor judeţeni la data lichidării.

Povestea unui faliment anunţat

"Protecţia Plantelor" a fost înfiinţată în 2007, iar CJ a fost unicul asociat. În 2008 CJ a decis privatizarea unităţii motivând slaba activitate prestată. Deşi s-au organizat mai multe licitaţii nimeni nu a venit cu vreo ofertă de cumpărare, iar în perioada societatea a înregistrat pierderi financiare de 452.045 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite