Monica Iacobov a strâns peste 100 de roci, minerale şi corali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A absolvit cu nota 10 Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu", pe care a urmat-o în paralel cu liceul. A colecţionat roci rare, minerale, corali şi scoici

Monica a început să deseneze de mică şi nu a fost influenţată în niciun fel de către familia ei. „Am început să fac peisaje, schiţe după chipurile oamenilor, iar apoi portrete ale diferitelor vedete. Am început să fac reproduceri după diverse peisaje ale unor pictori celebri, precum Van Gogh", spune tânăra.

În paralel cu Liceul de Chimie „C. D. Neniţescu", Monica a urmat cursuri timp de trei ani la Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu", unde şi-a cultivat talentul de desenator. A făcut, însă, o pasiune şi pentru roci.

Pietre unice

În colecţia ei de aproximativ 100 de roci se găsesc andaluzit mineral, diorit mineral, şisturi, roci metamorfice, onix, granit, gresie, agat, pietre şi marmură, dar şi un coral şi scoici de diferite tipuri şi culori.

De când le colecţionează, Monica a adunat roci unice, care sunt foarte importante pentru ea. „Sunt unice pentru că fiecare rocă în parte se individualizează prin forma ei, prin textură, prin denumire. Ca textură, andaluzitul nu este acelaşi lucru cu carneolul", spune colecţionara.

Tânăra a adunat în colecţia ei roci din Germania, Austria, iar din România, a adăugat mai multe exemplare din Braşov, Lepşa, Slănic Moldova, Mamaia şi litoralul românesc.

Monica îşi aminteşte că mergea la mare cu familia, în diverse staţiuni, şi aşa a început să colecţioneze scoici. „Când eram mică, mă ducem la mare, iar preocuparea mea de bază era scăldatul şi adunatul pietrelor şi scoicilor. Apoi, când am mai crescut, oriunde mă duceam, la Mamaia sau la Neptun, culegeam pietre şi scoici de pe plajă. Având în vedere că îmi place foarte mult marea, culegând scoicile, aveam un sentiment de libertate, de prospeţime", spune Monica.

De asemenea, atunci când mergea cu familia ei în zonele montane, nu ezita să adauge noi roci şi pietre în colecţia ei. „De câte ori mergeam în staţiunea montană Lepşa cu părinţii mei, luam pietre de pe lângă stânci. Acolo se găsesc şisturi, dar mai mult se găsesc roci.

Aveam sentimentul că voi găsi cele mai deosebite roci şi aici mă refer strict din punct de vedere estetic. Fiecare dintre ele îmi dădea o anumită stare. Pentru mine, piatra înseamnă mai întâi de toate putere, forţă. Îmi dă un sentiment de curaj când aleg pietrele", explică studenta.

Tot dintr-o zonă montană, dar de această dată din Germania, din staţiunea Schoenberg, Monica a adunat alte câteva roci.
„Am cumpărat o piatră din Germania care este preferata mea. Este de culoare mov şi reprezintă o floare de mină care are un soldăţel din metal lipită pe ea şi mi-a plăcut foarte mult", mărturiseşte Monica.

Ce-i place

Îmi place foarte mult moda şi tot ceea ce ţine de estetică. Îmi place foarte mult să călătoresc, atât în ţară, cât şi în străinătate. Am călătorit în Germania şi în Austria. Germania este o ţară foarte frumoasă! Îmi plac foarte mult arhitecturile gotice pentru că sunt minuţioase. Ţara mea preferată este Franţa şi aş vrea să am ocazia s-o vizitez.

Ce nu-i place

Nu-mi place să greşesc, mai ales atunci când e vorba de desen. Sunt genul de persoană care, dacă a început ceva şi a ieşit prost, o ia de la capăt până ce iese aproape de adevăr. Nu-mi plac minciuna şi falsitatea. Mie îmi plac oamenii care sunt cât mai naturali.

Care este zona ta preferată din Brăila?

Faleza Brăilei şi Călăraşi sunt zonele mele preferate. Eu locuiesc în centrul oraşului, iar zona falezei este cea mai frumoasă zonă din oraş. Toţi turiştii care vin în Brăila vizitează faleza. Se pot vedea vaporaşe trecând, iar dincolo de Dunăre se văd pădurile, iar acest lucru îmi dă senzaţia că mă aflu în Deltă.

Cât de des vii acasă, acum că studiezi în Bucureşti?

Brăila este oraşul meu de suflet, aici mă simt cel mai bine. Ţin foarte mult la acest oraş pentru că este simplu, curat şi colorat de flori în zonele cu verdeaţă. O dată la o lună sau la trei săptămâni ajung acasă şi îmi revăd familia.

Profil

Născută: 22 iunie 1987, Brăila
Studii: Liceul de Chimie „C. D. Neniţescu" din Brăila; Facultatea de Ştiinţe Politice, Sociologie şi Relaţii Internaţionale, Universitatea Hyperion din Bucureşti;
Familie:singură la părinţi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite