Giorgiu Coman este omul care a adus Universitatea Ecologică la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocat, deţinător al titlului de doctor în drept civil, Giorgiu Coman consideră că Brăila este oraş universitar şi că baza unei societăţi democrate este familia.

Deţinător al titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989", conferit prin Decret prezidenţial, avocat dr. Giorgiu Coman este cadru didactic universitar răspunzător de destinele a sute de studenţi. El consideră că drepturile şi libertăţile unui om încep şi se termină „acolo unde încep drepturile şi libertăţile altui om" şi că familia este „baza unei societăţi adevărate".

„Cea mai mare realizare a mea consider a fi familia, faptul că sunt căsătorit cu o d-nă deosebită, Mariana Coman. Spun acest lucru pentru că, într-o lume în care, pentru unii, partea materială contează cel mai mult, pentru mine, cel mai mult contează partea spirituală a vieţii. La mine, acest lucru a fost legat întotdeauna de familie", ne-a spus Giorgiu Coman.

„Cei care nu cred în familie nu există"

Giorgiu Coman a absolvit, în 1998, Institutul de Management şi Informatică Bucureşti, iar în 2004 Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice. Un an mai târziu, a obţinut masterul în drept intern şi internaţional, apoi doctoratul, la Academia de Poliţie „Al. I. Cuza".

Av. dr. Giorgiu Coman este preşedinte al Asociaţiei Ecologice Brăila din anul 2006. Este membru al Baroului de Avocaţi Bucureşti şi a publicat cursuri universitare, precum şi mai multe lucrări în revista Dreptul. Este expert în drept procesual civil.

„Noţiunea de bază a unei societăţi normale nu o reprezintă latura materială, ci familia. Cei care nu cred în familie, practic, nu există. În calitate de avocat, consider că nimic nu este mai frumos decât adevărul, iar baza societăţii o reprezintă familia", este de părere Giorgiu Coman.

Potrivit juristului, din cele de mai sus se desprinde un al treilea lucru esenţial, anume respectarea legilor.

Trebuie respectate legile

Giorgiu Coman este de părere că idealurile Revoluţiei din 1989 vor fi împlinite în momentul în care vor fi respectate, cu adevărat, legile ţării.

„Vor mai trece 200 de ani până când România va deveni o ţară în care oamenii se pot bucura, într-adevăr, de viaţă", spune avocatul. El consideră că, întrucât Brăila este oraş-martir, cu 43 de morţi şi 106 răniţi la Revoluţie, ar trebui ca autorităţile să-i onoreze aşa cum se cuvine.

„La 20 de ani de la Revoluţie, CLM ar trebui să acorde titlul de Cetăţean de Onoare al Brăilei, onorific, tuturor celor care şi-au adus contribuţia la victoria Revoluţiei. Ar fi ca o recunoaştere simbolică pentru morţii şi răniţii din decembrie 1989", a spus av. dr. Giorgiu Coman.

Ce-i place

"Fiindcă deviza mea în viaţă a fost şi a rămas „nimic nu este mai frumos decât adevărul", este lesne de înţeles că iubesc adevărul, în tot cuprinsul lui - viaţa de zi cu zi şi relaţiile interumane. Îmi place natura, îmi plac călătoriile şi îmi place să scriu, atunci când timpul mi-o permite".

Ce nu-i place

"Nu-mi place minciuna, ipocrizia, nu-mi plac oamenii care vor să pară ceea ce nu sunt. Nu-mi plac oamenii care nu sunt toleranţi cu cei apropiaţi. Sunt îngrijorat de faptul că din ce în ce mai puţini oameni sunt în stare să respecte un principiu esenţial al vieţii, biblic de altfel, şi anume „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi".

Întrebări şi răspunsuri

Va fi Brăila oraş universitar?

"Consider că Brăila este oraş universitar, dat fiind faptul că tinerii au de unde alege. Mă refer la faptul că, în cadrul universităţilor existente, sunt mai multe specializări, de exemplu: psihologie, ecologie şi protecţia mediului, drept, management financiar-bancar, marketing, jurnalism-comunicare, inginerie".

Consideraţi împlinite idealurile revoluţiei din 1989?

"Într-o infimă măsură, da. Demnitatea omului, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic - reprezintă valori supreme garantate de actuala Constituţie. Nu, pentru că în România există oameni săraci, încă nu există o protecţie socială reală".

Profil

Născut: 7 octombrie 1967, Brăila.

Studii: Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice; Institutul de Management şi Informatică Bucureşti.

Funcţie: director al Centrului de înscriere şi educaţie universitară Brăila - Universitatea Ecologică, avocat.

Familie: căsătorit.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite