FOTOGALERIE/Incredibil: Elevii unei şcoli din Brăila sunt campioni la atletism şi volei deşi fac sport într-o sală dărăpănată şi pe un teren neamenajat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O clădire prin care bântuie frigul şi cu mobilierul mâncat de carii, aşa arată sala de sport a unor elevi de aur la atletism. Sala de sport a Şcolii cu clasele I-VIII „Ecaterina Teodoroiu" din Brăila „a ratat" reabilitarea din fonduri europene prin care a trecut, recent, instituţia. Copiii de aici n-au ratat însă niciun premiu.

Galerie foto aici

Copiii de la „Ecaterina Teodoroiu" au reuşit să obţină performanţe incredibile la sport, pregătindu-se într-o sală care stă să cadă şi pe un teren plin de bălării. În proiectul de consolidare a Şcolii „Ecaterina Teodoroiu" nu a fost prinsă şi curtea interioară a şcolii, cu terenul de sport, şi nici corpul de clădire în care funcţionează sala de educaţie fizică.

Imaginea curţii interioare este dezolantă, cu o clădire insalubră, pe care tencuiala încă se încăpăţânează să stea, un pericol pentru copii. „Deocamdată, cât ne va permite şi vremea, ne mai ţinem orele de sport afară. Când va veni gerul tot va trebui să intrăm în sală", ne-a spus Elena Gavrilă, profesor de educaţie fizică şi sport şi coordonatorul cercului de specialitate al şcolii.

De pe vremea dascălilor

„Pot să spun că această clădire arată ca acum 30-40 de ani, la fel ca atunci când eram elevă aici. Nu ştiu cât vom mai putea desfăşura activitate în aceste condiţii", ne-a declarat directorul Şcolii „Ecaterina Teodoroiu", prof. Elena Toader, ea însăşi profesor de educaţie fizică şi sport.

Responsabilii Primăriei au promis la începutul anului şcolar, că până în iarnă va fi rezolvată şi problema curţii interioare.

"Nici n-o să li se facă, pentru că nu este niciun proiect, niciun program pentru o astfel de lucrare. Trebuia să fie inclus de la început în proiectul iniţial, dar nu s-a făcut asta. Ei au văzut că se toarnă pe Griviţa şi au zis că trebuie li se facă şi lor. Când vom intra în primăvară cu stratul de uzură vom turna asfalt şi în curtea şcolii, dar numai pe terenul de handbal", a promis primarul.

Doi elevi ai şcolii au reuşit să obţină locuri fruntaşe la cea de-a doua ediţie a "Ştafetei viitorilor campioni", competiţie organizată de Asociaţia Judeţeană de Atletism Brăila într-un proiect finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Andrei Lică s-a clasat pe locul I atât la proba de săritură în lungime cât şi cea de 25 de metri plat, la care un alt elev al şcolii "Ecaterina Teodoroiu", Andrei Jamgochian, s-a clasat pe locul III.

"Alerg pe afară, în parc", ne-a spus timid Andrei Lică.

"Este o calitate nativă şi a fost selecţionat de unul dintre profesorii de la Liceul cu Program Sportiv pentru asta, în vederea pregătirii lui. Este un viitor performer în atletism", ne-a precizat directorul Şcolii Ecaterina Teodoroiu", prof. Elena Toader.
Acelaşi lucru se poate spune şi despre Andrei Jamgochian care ne-a spus că de patru ori pe săptămână face pregătire suplimentară tot la Liceul cu Program Sportiv.

"Mă pregătesc cu domnul profesor Iorga şi vreau să obţin rezultate şi mai bune", ne-a spus şi Andrei Jamgochian.

De asemenea, echipa de volei a şcolii reuşeşte ca de 31 de ani să se menţină pe locul I în competiţia şcolară de profil.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite