FOTO De Ziua Muncii, toată lumea petrece la fel! Brăilenii nu şi nu! Tu ştii ce au făcut vecinii tăi de 1 mai?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gratar pe drumul în lucru din Lacu Sărat. FOTO: N.Butnaru
Gratar pe drumul în lucru din Lacu Sărat. FOTO: N.Butnaru

A mirosit şi Brăila a fum de grătare de mici, scrumbie de Dunăre, copănele de pui, cârnaţi şi alte "delicatese" specifice de 1 mai. Inedit: brăilenii au petrecut până şi pe malul Lacului Sărat, pe drumul din staţiune care se află în lucru.

Peste două mii de brăileni au ieşit, astăzi, la grătare, la iarbă verde, au stropit micii şi scrumbia cu bere, vin şi sucuri din belşug. Unii au ales parcarea blocului pentru a întinde grătarul, alţii au mers la şosea, pe DE 584, în dreptul localităţii Lacu Sărat. Niciun petec de iarbă nu a fost iertat.

"Am venit la pădure, în Lacu Sărat, facem copănele, mici, scrumbie, aripioare la grătar, facem şi o baie în lac, e cald, e frumos, toată lumea e fericită. Nu contează că drumul din Lac e în lucru şi că maşinile ridică praful până la cer când trec pe aici, ne simţim bine", ne-a spus Viorel Roşu, 21 de ani.
Scrumbie la grătar

Tot în staţiune, în camping, s-au adunat câteva sute de tineri care pe lângă un grătar, o bere şi o sămânţă scuipată direct în iarba proaspăt cosită, au încercat şi un volei, un tenis de câmp sau un fotbal pe terenurile din apropiere.

1 mai braila
"Cuvintele de ordine sunt mâncare, băutură, distracţie", a exclamat Mihai Costea, 24 de ani.
image

Din peisaj n-au lipsit manelele, muzica la maximum, jocurile, plimbările în aer liber, relaxarea în curtea mănăstirii Lacu Sărat, dar nici plaja şi băile de soare.

Vârstnicii au fost mai statici. Şi-au amplasat, de dimineaţă, grătarul în curtea blocului şi la prânz s-au retras spre sufragerie, unde au petrecut alături de membrii familiei.

Nu micii au fost "vedetele" zilei muncii, ci scrumbia. Scrumbia de Dunăre a sfârâit pe toate grătarele, iar oraşul mirosea, pe la prânz, a peşte prăjit şi usturoi.

1 mai braila
"Nouă ne place scrumbia, că-i de la noi, de la Dunăre. Nu mai petrecem ca altădată, când întâi defilam şi apoi petreceam, dar acum, mai modest, tot ne distrăm şi sărbătorim Ziua Muncii", a adăugat Maria Cucu, 58 de ani.

După petrecăreţi, bineînţeles, a rămas potopul. Mizerie de tot felul, coşuri de gunoi doldora de ambalaje. Şi asta chiar dacă poliţiştii locali au avertizat că vor aplica amenzi grase celor care nu au grijă de spaţiul public.

image
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite