Exerciţiu de alarmare în cazul producerii unui accident la o construcţie hidrotehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

O comisie formată din reprezentanţi ai Hidroelectrica şi ISU Brăila vor verifica sistemul de avertizare-alarmare a populaţiei din opt localităţi din judeţul Brăila. Exerciţiul vizează un posibil accident la barajul Izvorul Muntelui.

Pe 29 iauarie, în intervalul orar 09,00 – 17,00, o comisie formată din reprezentanţi ai SC Hidroelectrica-Sucursala Hidrocentrale "Bistriţa" Piatra Neamţ şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, va efectua un exerciţiu de verificare a audibilităţii sirenelor din cadrul sistemului de avertizare-alarmare a populaţiei în caz de accidente la construcţii hidrotehnice situate în aval de barajul Izvorul Muntelui, sirene amplasate în judeţul Brăila, în localităţile Brăila (Şcoala gimnazială „Aurel Vlaicu” şi căminul de bătrâni Lacu Sărat),  Ariciu, Vădeni, Vameşu, Voineşti, Latinu, Cotu Lung şi Cotu Mihalea.

”Pentru a evita efectul de panică, activitatea a fost comunicată Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât populaţia din zonele de audibilitate ale sistemului de avertizare-alarmare să fie informată despre desfăşurarea acestui exerciţiu”, a precizat colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

În cazul unui accident la construcţiile hidrotehnice din aval de barajul amintit, autorităţile locale şi populaţia din judeţele Brăila, Galaţi şi Vrancea vor fi avertizate în timp operativ prin sistemul respectiv, acesta fiind acţionat din punctul de comandă amplasat la Movileni.

Pe teritoriul judeţului Brăila sunt amplasate 36 de sirene în municipiul Brăila şi comunele Chiscani, Măxineni, Movila Miresii, Romanu, Salcia Tudor, Scorţaru Nou, Traian, Tudor Vladimirescu şi Vădeni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite