Ciudat: La Brăila, alcoolicii neştiuţi îşi dau întâlnire în Casa Domnului
0Un brăilean a înfiinţat o Asociaţie a Alcoolicilor Anonimi după modelul celor din afară şi a apelat la biserică pentru acest lucru. „A.A." din Brăila a început să funcţioneze din 26 martie în clădirea „Samariteanul Milostiv" pe strada Catolică nr.17, pusă la dispoziţie de Biserica Catolică.
Ideea înfiinţării unei astfel de asociaţii i-a venit brăileanului cu ceva timp în urmă, după ce el însuşi a beneficiat de ajutor din partea Asociaţiei Alcoolicilor Anonimi.
„Am vorbit cu cei de la Timişoara, acolo unde este sediul central şi am obţinut aprobarea de la ei", ne-a spus brăileanul. Spaţiul pentru organizarea întâlnirilor a fost pus la dispoziţie, gratuit, de către Biserica Catolică şi este vorba despre o încăpere în clădirea „Samariteanul Milostiv", clădire ce aparţine Bisericii Catolice din Brăila.
„Am fost contactat de către acest domn. Pentru că avem acest spaţiu pe care nu îl foloseam, ne-am gândit că i l-am putea pune la dispoziţie pentru a organiza nişte întâlniri o dată, de două ori pe săptămână. Mi s-a părut o idee bună, vrea să vină în ajutorul oamenilor care au astfel de probleme. Am semnat un contract pe o perioadă nelimitată. Aşteptăm să vedem cum va merge", ne-a declarat Cazimir Budău, preot paroh al Bisericii Catolice din Brăila.
Destăinuiri
Iniţiatorul grupului, îi vom spune Nelu, fiindcă nu vrea să-şi divulge numele real, spune că şi-a dorit să înfiinţeze o asociaţie de acest gen pentru a-i ajuta pe brăilenii care au avut probleme cu băutura. Mărturiseşte că şi el la rândul lui a avut astfel de probleme.
„Pusese monopol pe mine transformâdu-mă într-un sclav care zilnic trebuia să consume alcool mai întâi să mă dreg, apoi să mă simt bine. Ajunsesem în aşa stare că în fiecare dimineaţă aveam dureri de cap, de stomac, colon, ficat şi trebuia neapărat să amorţesc toate acestea în alcool, nu mai conta de care. Am încercat cu doctori, cu medicamente să opresc această boală. Reuşeam pe moment, o perioadă scurtă după care o luam de la început", ne-a povestit Nelu.

Unul dintre fiii săi a fost cel care l-a ajutat să se vindece, luând legătura cu Asociaţia Alcoolicilor Anonimi.
„Aşa am început programul meu de recuperare apoi de îndrumare din partea unor oameni care fac parte din grupuri AA, care mă susţin moral şi material cu articole, broşuri, cărţi să-mi păstrez abstinenţa de şase luni de zile", ne-a mai zis Nelu.

Membrii nu au nicio obligaţie financiară. Asociaţia se autofinanţează din contribuţiile benevole ale participanţilor. Grupul a strâns deja câţiva membri.
