Campania de eutanasiere a câinilor fără stăpân continuă la Brăila. ”E simplu să fim iubitori de animale din spatele tastaturii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii erau microcipaţi şi deparazitaţi, dar nu a existat interes pentru adopţia lor Foto: arhivă Adevărul
Câinii erau microcipaţi şi deparazitaţi, dar nu a existat interes pentru adopţia lor Foto: arhivă Adevărul

Tribunalul Brăila a respins o cerere de ordonanţă preşedinţială depusă de Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului pentru suspendarea eutanasierii câinilor care nu suferă de boli incurabile.

Pe 11 şi 12 august a avut loc la Brăila un târg de adopţie a câinilor fără stăpân, în parcul Monument, dar iubitorii de animale nu s-au înghesuit să ofere un cămin patrupedelor. Doar 23 de câini au fost adoptaţi, situaţie ce a determinat o reacţie dură din partea primarului urbei.

”Am înţeles foarte clar că e simplu să fim iubitori de animale din spatele tastaturii, să transmitem mesaje din diverse colţuri ale ţării, dar când vine vorba de acţiune, am constatat că sunt foarte puţini iubitori reali de câini în Brăila. Noi ne-am propus să mai facem astfel de campanii, dar am văzut acum că cetăţenii nu mai vor câinii pe străzi în oraş. Soluţia pentru a diminua numărul câinilor maidanezi rămâne cea legală”, a declarat primarul Marian Dragomir.

O organizaţie pentru protecţia drepturilor animalelor a depus o cerere de ordonanţă preşedinţială ce privea suspendarea campaniei de eutanasiere a câinilor care nu suferă de boli incurabile din Brăila, dar Tribunalul Brăila a respins-o pe 11 august.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite