Brăilean amendat de Jandarmerie după ce a făcut poze şi a filmat cu telefonul în incinta Trezoreriei, indignat de aglomeraţia de la ghişee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO adevarul.ro
FOTO adevarul.ro

Un brăilean care a făcut poze cu telefonul în incinta Trezoreriei Brăila, indignat de cozile foarte mari de la ghişee a fost amendat de jandarmul de serviciu care asigura paza instituţiei. Acesta consideră că a fost victima unui abuz, în contextul în care a încercat de mai multe ori să îşi rezolve o problemă la Fisc, însă nu a reuşit din cauza aglomeraţiei.

“M-am prezentat la sediul Trezoreriei cu probleme personale de rezolvat şi am constat, pentru a nu-ştiu-câta-oară, că la ghişeul unde aveam nevoie era lume multă. Am făcut o fotografie cu telefonul mobil moment în care la mine a venit subofiţerul jandarm care mi-a adus la cunoştinţă că nu am voie să fotografiez şi că mă amendează. Mi-am declinat identitatea şi am solicitat să-mi fie returnat actul de identitate, dar acesta a refuzat. M-a deranjat faptul că deşi aplicarea legii se face în mod gradual a trecut direct la aplicarea unei amenzi, fără ca în prealabil să-mi fi dat, de exemplu un avertisment”, a declarat brăilanul Laurenţiu N.

Sorin Neftode, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brăila, a precizat că bărbatul a fost sancţionat pentru că a încălcat normele legale de acces în instituţie, filmând şi fotografiind cu telefonul, lucru interzis conform normelor legale de acces care sunt afişate la intrarea în instituţie. Neftode mai spune că lucrătorul de la Jandarmerie i-a cerut să se legitimeze şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie contravenţie. Bărbatul i-a înmânat jandarmului cartea de identitate însă nu a mai aşteptat întocmirea procesului verbal de contravenţie şi a părăsit instituţia, ameninţându-l pe lucrătorul de la Jandarmerie că va face reclamaţie la instituţiile superioare.

Conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Brăila recunoaşte că zilele acestea ghişeele instituţiei sunt aglomerate, dar susţine că asta se întâmplă deoarece ne aflăm într-o perioadă a anului când sunt scadente mai multe termene până la care contribuabilii trebuie să depună o serie de formulare fiscale şi să facă plăţi către bugetul de stat general consolidat.

“Filmările şi fotografierile în instituţie sunt interzise prin lege motiv pentru care colegul de la jandarmerie l-a şi amendat contravenţional pe contribuabilul în cauză. Sunt câteva perioade în lună în care apar, într-adevăr, aglomerări la ghişeele instituţiei şi regretăm această situaţie, dar asta şi din cauză că, în continuare, unii contribuabili nu apelează la formele moderne puse la dispoziţie de ANAF pentru transmiterea formularelor fiscale şi pentru efectuarea plăţilor. Practic, majoritatea contribuabililor vin, de obicei, chiar în ultima zi a scadenţei şi de aceea apar aceste aglomeraţii. Regretăm incidentul petrecut, precum şi aglomeraţia din această perioadă”, a declarat şeful AJFP Brăila, Mihaela Ciorăşteanu.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite