Brăila, în topul judeţelor unde s-au confirmat cazuri de infecţie cu virusul West Nile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăila ocupă un nedorit număr fruntaş într-o statistică întocmită la nivel naţional, referitoare la cazurile de infecţie cu virusul West Nile. Astfel, dintr-un total de 58 de cazuri confirmate în toată ţara, la Brăila s-au înregistrat 12, ceea ce face ca una din cinci persoane infectate să din judeţul nostru.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila informează că suspiciunile au fost confirmate atât în municipiu dar şi în câteva localităţi din judeţ: satul Pântecani - comuna Galbenu, în oraşul Însurăţei, sat Plopu - oraş Ianca, sat Agaua - comuna Frecăţei, comuna Movila Miresei şi oraş Ianca.

Cele mai multe cazuri de infectare cu virusul West Nile nu sunt grave, mulţi dintre cei contaminaţi nu prezintă niciun simptom sau simptome asemănătoare unei gripe uşoare, cum ar fi dureri de cap, dureri musculare şi febră. Probleme grave, ca encefalita sau meningita, apar la mai puţin de 1% dintre persoanele infectate, iar acestea pot fi fatale. Semnele unei infecţii severe pot include slăbiciune musculară, dezorientare, crize convulsive (convulsii) şi pierderea conştienţei. Virusul nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătura de ţânţar.

Potrivit unui raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibie (CNSCBT), în perioada 1 mai - 9 septembrie, au fost confirmate 58 de cazuri de infecţie cu virusul transmis prin înţepătura de ţânţar şi 5 decese. Dintre persoanele decedate în cele patru luni, două au fost din judeţul Ialomiţa şi câte una din Iaşi, Mureş şi Bucureşti.

În raportul CNSCBT se mai arată că cele mai multe cazuri confirmate de West Nile au fost în Bucureşti şi Brăila, câte 12 cazuri. Lista continuă cu Ilfov şi Ialomiţa - 5, Iaşi şi Galaţi - 4, Bacău şi Dolj - 3, Olt şi Prahova - 2, iar în judeţele Giurgiu, Mehedinţi, Mureş, Tulcea, Teleorman şi Vâlcea - câte un caz.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite