Boala paraliziei ameninţă din nou omenirea. Brăilenii care vor să plece în străinătate sunt obligaţi să se vaccineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Florentin Coman
FOTO Florentin Coman

Autorităţile sanitare brăilene atrag atenţia că, din cauza răspândirii internaţionale a virusurilor poliomielitice în 2014, toate persoanele care urmează să plece în state precum Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria, sunt obligate sâ se vaccineze cu 4 săptămâni înaintea plecării sau în mod excepţional, pentru cazurile de urgenţă, chiar în ajunul plecării.

"Persoanele care se află în astfel de situaţii se vor adresa Direcţiei de Sănătate Publică Brăila sau unui cabinet de vaccinări internaţionale", a precizat dr. Andreia Gavrilescu, purtător de cuvânt al DSP Brăila. Măsurile au fost solicitate de Ministerul Sănătăţii - Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti, ca urmare a şi a recomandărilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile, adresate persoanelor care călătoresc în alte ţări recomandări postate pe site-ul CNSCBT).

În anii 1940-1950, poliomielita cauza paralizia sau moartea a peste jumătate de milion de oameni anual. În 2013, 417 cazuri au fost înregistrate, în trei state: Afganistan, Nigeria şi Pakistan, care au fost declarate ţări cu risc epidemic de poliomielită. Însă, in ciuda eforturilor susţinute şi a campaniilor de vaccinare impuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 68 de noi cazuri de poliomielită au fost depistate de la începutul anului, de trei ori mai multe comparativ cu aceeaşi perioada a anului precedent.

Citiţi şi 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite