75 de permise şi certificate de înmatriculare reţinute în patru zile. Un şofer beat şi fără permis a fost depistat de un poliţist aflat în timpul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

În urma activităţilor din teren, poliţiştii rutieri din Brăila au constatat aproape 800 de abateri de la legislaţia rutieră, 61 de şoferi rămânând fără permise de conducere, iar altor 14 conducători auto fiindu-le retrase certificatele de înmatriculare.

În perioada 16–22 aprilie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

”În urma activităţilor, au fost constatate 789 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 61 de permise de conducere auto. De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, poliţiştii au retras 14 certificate de înmatriculare”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Pe 22 aprilie, un poliţist din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Baza de Reparaţii Nave Brăila, aflat în timpul liber, a observat faptul că un conducator auto, care îşi alimenta autoturismul într-o staţie peco din municipiu, emana halenă alcoolică.

Acesta a sesizat dispeceratul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, iar poliţiştii din cadrul Biroului Rutier l-au identificat pe bărbat, în vârstă de 43 de ani, din localitatea Baldovineşti şi l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică  de 1,27 mg/l.

Şoferul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor, s-a constatat şi faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe numele său fiind deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite