Speranţe spulberate pe meleaguri străine. În fiecare an, zeci de botoşăneni îşi găsesc sfârşitul departe de casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentina Boaru a murit la 19 ani FOTO Facebook
Florentina Boaru a murit la 19 ani FOTO Facebook

Au plecat să îşi facă un rost în viaţă departe de casă dar au ajuns acasă între patru scânduri. Zeci de familii din judeţ au trăit adevărate tragedii, după ce şi-au pierdut  rudele plecate la muncă în străinătate.

Florentina avea doar 19 ani şi o viaţă înainte. Tânăra, din oraşul Săveni, a plecat la muncă în Italia în speranţa de a-şi face un viitor mai bun. În luna aprilie a acestui an, familia rămasă acasă avea să primească o veste cumplită. Florentina a fost ucisă iar trupul său a fost aruncat Colagnati din Rossani.

O dramă, parcă trasă la indigo, a trăit-o şi o familie din oraşul Flămânzi. Fiica lor de doar 18 ani a fost ucisă, la sfârşitul săptămânii trecute, de un Italian. Trupul său a fost găsit după câteva ore abandonat pe un camp din apropierea localităţii Lodi. 

În ambele cazuri, principalii suspecţi  sunt italieni. Ca o bizară coincidenţă ambii suspecţi au 41 de ani şi aveau relaţii extraconjugale cu tinerele. 

Însă, Lavinia şi Florentina sunt doar două dintre victimile străinăţii. Annual, zeci de botoşăneni plecaţi la muncă peste hotare îşi găsesc sfârşitul departe de casă. Numai în prima jumătate a acestui an, cel puţin 18 oameni au murit peste hotare.

Însă, dincolo de drama pierderii fiinţelor dragi, cei rămaşi acasă fac eforturi foarte mari pentru a repatria trupurile şi pentru a-i îngropa creştineşte.   

Cititi si: 

Duminică de coşmar pentru românii care au traversat Ungaria: două accidente soldate cu un mort şi şase răniţi au avut loc pe şoselele ţării vecine

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite