Reacţia unui deputat de Botoşani cu privire problema câinilor comunitari din oraş: “Ce-ar fi dacă cei de la ADOR ar lua toate javrele din târg şi le-ar caza la ei în apartamente?!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Roxana Anuşcă Ţurcanu, soţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu a postat mesajul pe contul său de Facebook, după ce un copil, coleg de clasa cu fiul său a foşt muşcat de câinii comunitari.

“Ieri după amiază, în zona Săvenilor, a fost muşcat de căini un coleg de clasa al copilului meu! Constat că, în calitate de părinte, eşti neputincios în faţa sistemului! Nu aş vrea să spun ce aş fi făcut eu în asemenea condiţii, "ca să nu se strice alianţa", dar va anunţ pe această cale că voi uza de toate drepturile pe care le am în calitate de parlamentar, pentru că acest caz să ajungă la urechile cui trebuie! Repet: FEREASCĂ DUMNEZEU SĂ SE ÎNTAMPLE AŞA CEVA COPIILOR MEI! CEI CARE MĂ CUNOSC ŞTIU DESPRE CE VORBESC”, este mesajul postat de Roxana Anuşcă pe contul său de Facebook. 

Iar reacţiile nu au întârziat să apară. Botoşănenii au condamnat şi au criticat activitatea Asociaţiei de Protecţie a Animalelor ADOR, care a acţionat în instanţă Primăria Botoşani din cauza câinilor comunitari.

 Soţia preşedintelui Consiliului Judeţean, le-a sugerat membrilor asociaţiei să “cazeze javrele în apartamentele lor”.

De altfel, în ulima perioadă din ce în ce mai mulţi botoşăneni ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor cu muşcături de câini.  Una dintre victime a fost şi şeful de şantier de la Stadionul municipal, Ioan Nistorică.  În urma cu o săptămână, un bărbat care suferea de varice a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost muşcat de un câine comunitar.

Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor susţin că în acestă perioadă, câinii sunt şi mai agresivi ca de obicei din cauza căldurii. Numai în primele dpouă săptămâni ale lunii iunie au ajuns la spital 25 de botoşăneni.

Mai puteti citi si: Anchetă la Ploieşti după ce mai mulţi câini maidanezi au fost găsiţi otrăviţi

                           Sute de maidanezi din Botoşani au fost trimişi în străinătate

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite