Minorităţile îşi prezintă tradiţiile la Botoşani. Vor avea loc spectacole cu dans, muzică şi parade ale costumelor tradiţionale. Cîntă şi Anna Lesko

0
0

La Botoşani are loc un adevărat festival de promovare a tradiţiilor minorităţilor din România. Vor fi prezentate spectacole de dans etnic, ateliere cu jocuri pentru copii şi concerte.

Începând de joi 3 septembrie pînă sîmbătă 5 septembrie în centrul Istoric al municipiului Botoşani va avea loc un festival dedicat minorităţilor din România. 

Practic în cadrul festivalului intitulat ”Festivalul diverstităţii multiculturale” vor fi organizate diferite activităţi atât pentru copii cât şi pentru adulţi”

Muzică armenească sau ţigănească şi jocuri

În primul rînd vor fi organizate tot soiul de jocuri pentru copii şi ateliere cu diferite tematici, printre care şi face painting, jocuri interculturale sau desene pe asfalte.

image

 Anna Lesko va concerta la Botoşani 

Apoi vor avea loc expoziţii de fotografie cu tematică interetnică, toate activităţile fiind acompaniate de muzica tradiţională armenească, lipovenească, evreiască, ţigănească sau ungurească. Vineri de la ora 18.00 vor avea loc concerte iar de la ora 19.00 un recital al solistei Anna Lesko. 

Parada costumului tradiţional

Un alt eveniment important al festivalului este parada costumelor tradiţionale ale minorităţilor, ce va avea loc sâmbătă de la ora 17.00, urmat de un program artistic cu dansuri ale minorităţilor. Evenimentul este organizat de Primăria Botoşani în colaborare cu Primăria Bistriţa şi Asociaţia ”Iubire şi Încredere” din Iaşi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Piaţa Ovidiu a trăit drama ţiganului rob din „Aferim“ Programul complet al manifestărilor culturale din zona istorică a Constanţei

Timişoara sărbătoreşte minorităţile etnice, în Parcul Rozelor

Mai multe - Botoşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite