FOTO Ouă transformate în opere de artă de câţiva copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii muncesc de zor FOTO Adevarul
Copiii muncesc de zor FOTO Adevarul

Zeci de copii din Botoşani şi Suceava s-au întrecut, vineri, în indemânare şi imaginaţie, în cadrul unui concurs de încondeiat ouă.

Minunăţii de la care nu îţi mai putea lua privirea. Asta a ieşit din mâinile micuţilor care au participat, joi, la prima ediţie a festivalului-concurs „Paştele din sufletul copiilor”, organizat în comuna Vlădeni. Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni, însă, fără doar şi poate cea mai interesantă a fost cea de încondeiat ouă.  Iar ei au arătat pe deplin că, deşi , nu au mai mult de 14 ani, nu sunt deloc străini de această superbă artă.

Cu grijă şi meticulozitate, micuţii au dat forme de ceară pe oua şi mai apoi le-au colorat frumos.  Iar rezultatul a fost unul care i-a pus rău în dificultate pe membrii juriului.  La competiţie au participat copii din Botoşani, Bucecea, Vlădeni şi Mihai Eminescu, dar şi din comunele sucevene Vatra Moldoviţei şi Calafindeşti. 

„Mă numesc Ilie , am şase ani şi încondeiez ouă de un an de zile. Îmi place foarte mult să lucrez. Am învăţat de la mama”, a spus un prichindel din comuna Vatra Moldoviţei.

 Un alt participant care a descoperit că are o mare pasiune pentru încondeierea ouălor de Paşte, spune că pasiunea a moştenit-o tocmai de la străbunicii săi. 

De mai mulţi ani de zile cadrele didactice şi copiii au început să reînveţe tehnica încondeierii ouălor. Sunt câţiva ani de muncă şi mă bucur că a venit ideea unor profesori să organizeze acest festival-concurs cu tematica „Paştele din sufletul copiilor”, iar prin acest eveniment se vrea promovarea tehnicii străvechi a încondeierii ouălor, a spus primarul comunei Vlădeni, Voicu Murariu. 
Este prima ediţie a festivalului concurs şi deja putem spune că ne bucurăm de o prezenţă numeroasă a participanţilor. Au venit copii  extrem de talentaţi şi din Botoşani şi din Suceava. Noi vrem că acest festival să dăinuie în timp şi de ce nu, în anii următori să îl extindem, a spus şi Daniela Podariu, cadru didactic şi organizator al acestui eveniment.

Tot astăzi, copii prezenţi au recitat şi câteva versuri, tot pe tema sărbătorilor de Paşte. Însă pentru că festivalul-concurs are şi o secţiune plastică, peste 600 de copii din toate colţurile ţării şi-au trimis creaţiile pentru a fi jurizate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite