A ajuns în stare critică la spital cu o tumoră de cinci kilograme în pântec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a fost operata la MAternitatea din Botosani FOTO Adevarul
Femeia a fost operata la MAternitatea din Botosani FOTO Adevarul

O femeie de 43 de ani din comuna Frumuşica a fost la un pas de moarte din cauză că a neglijat o tumoră pe care o purta de mai mulţi ani.

Femeia a venit, în urmă cu câteva zile, la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie din Botoşani din cauza durerilor cumplite pe care le avea. Crezând că este însărcinată, ea a vrut să îşi facă un control, iar ce au descoperit medicii i-a şocat. În urma ecografiei, s-a descoperit o tumoră de peste cinci kilograme, care măsura 35 de centimetri.  Medicii au decis că femeia are nevoie de intervenţie chirurgicală de urgenţe. Operaţia, la care au participat mai mulţi medici, a fost una extrem de complexă şi dificilă. 

Medicii spun că tumora era de mai mult timp în pântecul femeii, însă pentru că nu a fost de mai mult timp la un control medical, aceasta s-a extins şi putea chiar să îi pună în pericol viaţa. 

Este o formaţiune care evoluează de ceva timp, de cativa ani, greu de spus de câţi pentru că pacienta nu s-a prezentat de 15 ani la un consult ginecologic şi este un caz neglijat cu complicaţii. Nu este uşor să extragi o asemenea formaţiune, presupune o incizie foarte largă a abdomenului, o decompresiune bruscă, a spus unul medicul Camelia Todică, unul din cei care au participat la intervenţia chirurgicală.

Femeia a fost transferată pe secţia de terapie intensivă a unităţii spitaliceşti, unde se află sub atenta supraveghere a medicilor. Din cauza tumorii, ea nu va putea avea copii niciodată.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite