Criza, combătută cu afaceri mărunte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Covrigii de 50 de bani sunt căutaţi de botoşăneni.
Covrigii de 50 de bani sunt căutaţi de botoşăneni.

Specialiştii de la Finanţe susţin că printr-o investiţie modică se pot obţine în timp profituri, dacă iniţiatorii se folosesc de firmele care şi-au creat deja un nume.

Cu cel mult 20.000 de euro botoşănenii pot începe afaceri care nu dau greş. Specialiştii financiari susţin că afacerile în stil franciză şi cele din domeniul panificaţiei sunt recomandate pe timp de criză. „Nu e indicat să investeşti în sectorul construcţiilor, un domeniu care era de vârf însă acum e în cădere liberă. În schimb, cu o investiţie de până în 20.000 de euro, se poate demara o afacere cu potenţial mare de dezvoltare, în timp, în zona de distribuţie a produselor alimentare ce aparţin unor firme care deja au o piaţă câştigată“, a spus Radu Ţurcanu, directorul general al Fiscului botoşănean.Un exemplu de franciză care nu suferă pe timp de criza este cel al produselor de tip Fornetti. 


Afaceri cu mâncare ieftină


Un domeniu care a luat avânt în ultimul timp la Botoşani este cel al panificaţiei. Pentru că nu mai au bani să mănânce în oraş, botoşănenii preferă să cumpere o gustare în fugă. Astfel, afacerea cu covrigi de 50 de bani s-a dovedit a fi una de succes. „Deocamdată merge bine, lumea cumpără. Nu mă pot plânge, este o afacere de supravieţuire pe timp de criză. Iniţial, am zis că deschid afacerea cu 15.000 de euro însă, cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, am depăşit suma“, a spus Ioan Brânzariu, patronul unei simigerii din zona centrală a oraşului. În astfel de afaceri, aparatele abia mai fac faţă, iar patronii vor să-şi mărească numărul de salariaţi.


„Cumpăr covrigi pentru că sunt buni şi ieftini. Nu are cum să nu meargă o astfel de afacere. Criză sau nu, oamenii mănâncă şi caută să fie ceva ieftin“, a spus botoşăneanca Iuliana Troian.
Aceasta a precizat că înainte mânca la prânz în oraş, dar în ultima perioadă preferă să cumpere produse de la patiserie sau simigerie.

Alte idei pentru afaceri profitabile


Specialiştii mai recomandă investiţiile în prestări servicii în domeniul contabilităţii sau consultanţă în domeniul fiscal. Totodată, domeniul agriculturii ar fi o bună alegere, mai ales că preţul terenurilor a scăzut în ultimul an cu mai bine de 50%, iar forţa de muncă este foarte ieftină. În acest domeniu se pot accesa şi fonduri europene.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite