Botoşani: Primăria sprijină iniţiativa - “Zonă Liberă de Organisme Modificate Genetic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Botoşani ar putea fi interzise culturile modificate genetic
În Botoşani ar putea fi interzise culturile modificate genetic

După ce 21.000 de botoşăneni au semnat un memoriu  pentru interzicerea cultivării și comercializării plantelor modificate genetic în Botoșani, municipalitatea a anunţat că va sprijini acest demers.

Ovidiu Portariuc, iniţiatorul campaniei "Botoşani, zonă Liberă de Organisme Modificate Genetic", a înaintat pe 17 mai un memoriu în atenția primarului Cătălin Flutur, și a președintelui Consiliului Județean, Mihai Ţâbuleac.

În memoriul semnat de 21.000 de oameni se  solicita ca autorităţile să adopte o Declarație Publică privind interzicerea totală a cultivării și comercializării de organisme modificate genetic în municipiul și județul Botoșani, ca o măsură de securitate a sectorului agricol al județului și a sănătății botoșănenilor.

Ovidiu Portariuc a primit un răspuns oficial din partea primarului Cătălin Flutur, în care se precizează faptul că Primăria "înțelege să sprijine declararea Botoșanilor - Zonă Liberă de OMG-uri", dar că "interzicerea totală a cultivării și comercializării plantelor modificate genetic, excede competenței materiale a administrației locale".

"Apreciez gestul primarului de a răspunde solicitării botoșănenilor care sunt îngrijorați de efectele nocive pe care le produc organismele modificate genetic asupra sănătăţii, solului şi mediului înconjurător. Totodată, îi adresez domnului primar rugămintea și solicitarea de a face o Declarație Publică oficială, așa cum au făcut cele 57 de autorități locale din țară, și să ne demonstreze că luptă cu adevărat pentru interzicerea acestor culturi la Botoșani," a declarat iniţiatorul campaniei, Ovidiu Portariuc.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite