Botoşani: Permise obţinute cu ajutorul medicilor vecini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică a intrat în posesia fişelor medicale pe baza cărora cele 486 de persoane, ce beneficiază de indemnizaţie de handicap au obţinut permisul de conducere, deşi bolile lor erau incompatibile cu calitatea de conducător auto.

Surpriza mare a fost faptul că majoritatea fişelor au fost eliberate persoanelor cu handicap de către spitale din judeţele vecine.

"Sunt fişe medicale eliberate de spitale din judeţele vecine Botoşaniului, fişe care suferă la capitolul antecedente personale ale persoanei examinate. Practic, acestea sunt trecute de alţi medici, cu alte specialităţi, nu de către medicul de familie din judeţul Botosani, unde pacientul este pe listă", a declarat directorul medical al DSP, Gheorghe Apetroaie.

Cele mai multe fisă de acest tip au fost eliberate la Suceava. Autoritatile sanitare locale vor propune să se ia în considerare pe viitor numai fişele eliberate de unităţile sanitare din judeţul Botoşani, agreate şi autorizate de DSP.

"Astfel se va evita fişa medicală falsă sau falsificată care să ducă la situaţii de nedorit ce pot pune în pericol viaţa pietonilor, dar şi a conducătorilor auto. Persoanele respective au ales să îşi facă fişele medicale în altă parte pentru că este mult mai ieftină, dar şi mai uşor de obţinut. Practic, într-o jumătate de oră se eliberează fişa medicală. Sunt suficient de multe astfel de fişe cât să ne trezească suspiciuni", a adăugat Gheorghe Apetroaie.

Până la această dată au fost evaluate jumătate din persoanele trecute pe lista înaintată Direcţiei de Sănătate Publică de către Instituţia Prefectului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite