Botoşani: Grav accident feroviar: O Dacie a fost spulberată de tren: Şoferul a murit pe loc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: În urma impactului, şoferul Daciei a murit pe loc iar maşina a fost distrusă în proporţie de 80%
Botoşani: În urma impactului, şoferul Daciei a murit pe loc iar maşina a fost distrusă în proporţie de 80%

Şoferul Daciei Solenza nu a oprit la  indicatorul ,,Crucea Sfântului Andrei,, iar maşina a fost izbită în plin de personalul Botoşani-Dorohoi chiar la intrare în oraş. Mecanicul locomotivei susţine că nu a putut evita impactul.

Accidentul a avut loc în jurul orei 13.oo la intrare în oraş în zona Cătămărăşti Deal. Şoferul Daciei Solenza, Ioan Grunzac(50 ani) şi o vecină se îndreptau spre municipiu. Deşi a văzut personalul Botoşani-Dorohoi apropiindu-se, bărbatul nu a mai avut răbdare să treacă trenul. A ignorat idicatorul,, Crucea Sfântului Andrei,, de oprire obligatorie la trecerea căii ferate şi a apăsat pedala de acceleraţie.,, Am auzit o bubuitură şi apoi am văzut maşina aruncată peste calea ferată. M-am apropiat şi am văzut o femei agonizând fără să ştie ce se întâmplă şi pe şofer mort. Am sunat imediat la 112,, a declarat Stelian Rusu, martor.

Impactul a fost atât de violent încât  maşina a fost practic spulberată de locomotivă. ,, Nu am putut evita impactul. Am frânat cât am putut dar a fost imposibil. Şoferul m-a văzut din timp,, a spusViorel Niculescu,  mecanicul automotorului14 935 implicta în accident care aparţine firmei private Regiotrans Braşov. Mecanicul a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ.

Pasagera de pe bancheta din spate, Olguţa Voroneană (50 ani), s-a ales doar cu mâna dreaptă ruptă şi o sperietură zdravănă.  Femeia a fost preluată de un echipaj al ambulanţei şi transportată la Spitalul Judeţean Botoşani.

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite