Botoşani: Dorm pe mesele unde mănâncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea instituţiei aglomerează grupele, iar cei care au de suferit sunt copiii. Micuţii se îmbolnăvesc pentru că învaţă la înghesuială.

La Grădiniţa nr. 11 din Botoşani sunt înscrişi în acest an 150 de copii. Aici sunt doar cinci grupe şi în mod normal ar trebui să aibă maximum 100 de „cursanţi“. Preşcolariii sunt îngrămădiţi în încăperi minuscule şi sunt culcaţi la prânz pe mesele unde servesc şi cele trei mese.

Dau vina pe părinţi
„Dorm toţi grămadă şi se îmbolnăvesc unul de la altul. Pentru că sunt prea înghesuiţi nici nu-i mai învelesc. Numai condiţii nu au acolo, în rest au de toate“, a spus revoltat un părinte. Conducerea unităţii a refuzat să permită accesul jurnaliştilor în instituţie. „Nici nu ştiţi cum vin părinţii la noi şi ne roagă să primim copiii. Nu noi îi primim pe masă, părinţii acceptă aceste condiţii. Noi i-am rugat şi ei au fost de accord să-i ia acasă“, a declarat Silvia Moşneagu, directoarea Grădiniţei nr.11. Şefii Inspectoratului Şcolar (IŞJ) promit că vor lua măsuri.

„Directorii nu trebuie să aibă mai mulţi copii înscrişi decât numărul de paturi. Vor fi luate măsuri, astfel încât să fie primit în grădiniţă un număr de copii în funcţie de dotările unităţii“, a declarat inspectorul general Ada Macovei.

În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Grădiniţa Nr.23. Conducerea IŞJ a găsit fonduri pentru extinderea clădirii după ce „Adevărul de Seară“ a prezentat condiţiile de acolo.În judeţul Botoşani sunt înscrişi 15.791 de preşcolari, deşi aprobate sunt numai 13.544 de locuri. Conform legii, efectivul minim este de 10 copii în grupă, iar cel maxim de 20. Probleme sunt şi în mediul rural. În grădiniţele din municipiu sunt 3.859 de copii pe 2.820 de locuri.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite