BAC 2013 Rezultate parţiale Botoşani. Rată de promovare de 56,15%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emotii puternice pentru absolventii de clasa a XII a FOTO Adevarul
Emotii puternice pentru absolventii de clasa a XII a FOTO Adevarul

Emoţii puternice pentru absolvenţii de clasa a XII a care au susţinut examenul de Bacalaureat 2013. Aproximativ 2.900 de elevi din judeţul Botoşani aşteaptă afişarea primelor rezultate. Rezultatele parţiale vor fi afişate luni, până la ora 12.00. În Botoşani au promovat 56,15% din elevi după centralizarea preliminară a datelor, la ora 21.30.

UPDATE: Rezultatele parţiale pot fi găsite pe portalul bacalaureat.edu.ro. Rezultatele finale vor fi publicate pe edu.rope 12 iulie. 

UPDATE 23.20: În Botoşani au promovat 56,15% din elevi după centralizarea preliminară a datelor, la ora 21.30. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2013 vor fi afişate mâine la şcoli, iar vineri, 12 iulie, pe edu.ro. 

Rată de promovare filiera tehnologică: 29,37%

Rată de promovare filiera teoretică: 72,7%

Rată de promovare filiera vocaţională: 49,31%

Rată de promovare promoţia curentă: 61,10%

Candidaţii din judeţul Botoşani, care au susţinut examenul de Bacalaureat 2013, pot afla rezultatele parţiale, luni, 8 iulie. Elevii pot depune contestaţii luni, între orele 12.00 şi 16.00, iar rezultatele finale pentru examenul de maturitatre vor fi afişate vineri, 12 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

În judeţul Botoşani, examenul a decurs fără probleme foarte mari.

Luni, absolvenţii de liceu au susţinut prima proba a examenului de maturitate la limba şi literatura română. Din cei peste 2900 de candidaţi înscrişi au lipsit de la acestă probă 137. Un absolvent a fost eliminat din examen după ce a fost prins timp ce încerca să copieze.

Miercuri s-a desfăşurat cea de-a probă scrisă a balaureatului, pentru care s-au înscris peste 700 de candidaţi la istorie şi aproximativ 2300 la matematică. Aceştia din urmă s-au arătat încântaţi de gradul de dificultate al subiectelor la matematică. Unii dintre absolvenţi au spus chiar, că au reuşit să rezolve toate subiectele încă din prima oră.

Am făcut mate-info şi subiectele mi s-au părut destul de facile. Eu am terminat de rezolvat într-o oră. Am mai stat încă 30 de minute să le mai verific odată şi să mă asigur că a fost bine. Eu sunt sigur că am rezolvat aşa cum trebuie, a spus Andrei, un tânăr absolvent al colegiului AT Laurian.

 Iar dacă la matematică, elevii susţin că a fost lejer, cei au susţinut proba la istorie s-au arătat dezamăgiţi de subiecte, iar unul dintre candidaţi a fost eliminat din examen după ce a fost prins cu fiţuici. 

Aproximativ 2900 de elevi au suţinut vineri ultima probă la examenul de bacalaureat, proba la alegere în funcţie de profil. Elevii botoşăneni susţin că au întâmpinat probleme mai mari la geografie.  

Am încercat să fac cât mai bine. Nu am reuşit să scriu însă nimic la subiectul cu diferenţele dintre formele de relief, a spus unul din candidaţii care a susţinut ultima proba la geografie.

Rezultatele parţiale ale examenului de bacalaureat vor fi afişate până luni, 8 iulie, la ora 12.00. Elevii nemulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii până la ora  16.00.

Alte articole despre Bacalaureat 2013: 

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / BOTOŞANI / adevarul.ro publică rezolvarea subiectelor de la proba la alegere, la Bacalaureat

UPDATE SUBIECTE BAC 2013 / Subiectele la Anatomie, Geografie, Biologie, Fizică şi Economie, publicate şi dezbătute pe adevarul.ro

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Botoşani/ Impresii dupa examen: "Nu a fost greu deloc. Eu am terminat lucrarea din prima oră"

UPDATE REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Botoşani/ Un candidat a fost exclus din examen

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite