Un bărbat din Bistrița-Năsăud a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs în propria gospodărie

0
Publicat:

Un bărbat a fost atacat de un urs, miercuri noapte, în curtea unei case din stațiunea Colibița, în apropiere de Munții Călimani, după cum informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

foto urs
Un bărbat din Bistrița-Năsăud a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs FOTO Arhivă

După incident, a fost transmisă o alertă prin sistemul RO-ALERT, prin care locuitorii au fost îndemnați să își ia măsuri de precauție pentru siguranța lor.

Bărbatul rănit, care era conștient și receptiv, a fost transportat la spital de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Managerul SAJ Bistrița-Năsăud, Annabella Muzsi, a declarat pentru Agerpres că victima este un localnic de 54 de ani din Colibița, care a suferit multiple leziuni și contuzii la nivelul mâinilor, capului și abdomenului, însă viața sa nu este în pericol.

Muzsi a adăugat că ursul ar fi pătruns în proprietatea bărbatului și ar fi furat un porc din grajd. Fiul bărbatului a văzut ursul și și-a avertizat tatăl, care a ieșit afară pentru a speria animalul, ceea ce a dus la atac.

Un bărbat a fost atacat de urs și cu o săptămână în urmă

Vineri, 23 august, un alt bărbat, în vârstă de 51 de ani, a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs în apropierea localității Cetățuia.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Harghita, Peter Szilard, a declarat pentru Agerpres că bărbatul prezintă numeroase plăgi muşcate şi escoriaţii la nivelul feţei, braţelor şi picioarelor, dar starea sa este stabilă.

„Colegii noştri au fost anunţaţi în această dimineaţă despre un atac de urs în localitatea Cetăţuia. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, care prezintă plăgi muşcate şi escoriaţii pe partea dreaptă a feţei, precum şi ruptură de mandibulă. De asemenea, prezintă plăgi şi escoriaţii la membrele superioare şi inferioare. Acesta a fost transportat la Spitalul din Miercurea Ciuc de un echipaj medical, iar starea pacientului este stabilă”, a precizat Peter Szilard.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite